BIA zabranila novinarima ulazak na svečanost, VUČIĆ ZBOG TOGA OTKAZAO DOLAZAK
Foto: Fonet

cene ovaj potez

BIA zabranila novinarima ulazak na svečanost, VUČIĆ ZBOG TOGA OTKAZAO DOLAZAK

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da pravo na izveštavanje i slobodu informisanja nikome ne može da bude uskraćeno

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkazao je učešće na manifestaciji povodom obeležavanja dana Bezbednosno informativne agencije (BIA), zbog toga što nekoliko novinara iz različitih redakcija nije dobilo odobrenje da prisustvuje svečanosti.

Prethodno su novinari Vesna Radojević i Dušan Telesković, koji nisu dobili odobrenje da prisustvuju manifestaciji povodom dana BIA iako su bili akreditovani, objavili tu informaciju na Tviteru.

Kako je saopšteno, "predsednik Srbije Aleksandar Vučić smatra da pravo na izveštavanje i slobodu informisanja nikome ne može da bude uskraćeno i zahteva od državnih organa Srbije da slobode i prava svih građana, bez obzira na njihovu političku orijentaciju, poštuju i garantuju".

"Predstavnici državnih organa ne smeju da se ponašaju bahato i neodgovorno poput mnogih političkih lidera koji ne dozvoljavaju ulazak drugačije mislećih novinara na svoje događaje ili im, pak, uskraćuju odgovor na postavljena pitanja", saopšteno je iz službe predsednika.

Kako se navodi, transparentnost i otvorenost u radu moraju da budu osnovni način delovanja i funkcionisanja javne vlasti.

(Espreso.co.rs / n1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.