GRADONAČELNIK PENZIONER ZARAĐUJE VIŠE OD PREDSEDNIKA SRBIJE: Šta sve ima Darko Bulatović, prvi čovek Niša?
Foto: Fonet

imovinu na sunce

GRADONAČELNIK PENZIONER ZARAĐUJE VIŠE OD PREDSEDNIKA SRBIJE: Šta sve ima Darko Bulatović, prvi čovek Niša?

Optuživan je za utaju poreza u Radničkom. U penziji od 2005.godine

Objavljeno:

Posle otkrića svih funkcija koje je Bogdan Laban, gradonačelnik Subotice, imao tokom godina, i imovine koju sa "skromnom" platom ima (pogledajte ekskluzivne fotografije vile koju gradi), rešili smo da "otvorimo" imovinske karte ostalih gradonačelnika u Srbiji.

BAHATI SNS-OVAC! Bogdan Laban ima kuću od 350 kvadrata, trosoban stan, vikendicu, dva placa, BMW i Harli Dejvidson! I sve to s platom od 115.000 dinara!

Tako smo za početak pogledali izveštaj o imovini Darka Bulatovića, gradonačelnika Niša!

Bulatović je, da kažemo za početak, zapažen deo karijere proveo u Vojsci. Svoju profesionalnu karijeru gradio je od komandira grupe, odeljenja, voda i čete specijalnih jedinica JNA, do upravnika Vojno istražnog zatvora III armije Vojske Jugoslavije, vršioca dužnosti upravnika Centralnog vojnog zatvora Vojske Jugoslavije – Vojske Srbije.

foto: Fonet

Za svoj rad u vojsci više puta je nagrađivan i ocenjivan najvišim ocenama od strane pretpostavljenih starešina, stoji u njegovoj zvaničnoj biografiji.

Tako je postao i zakupac vojnog stana u kom živi, koji ima 64 kvadrata.

foto: Printscreen

Ovaj rođeni Podgoričanin, kao prvi čovek Niša prima nešto iznad 91 hiljadu dinara, a inače je vojni invalidski penzioner, i kao takav iz budžeta od 2005.godine prima 51.331.

Mediji sa juga znali su da zaključe da Bulatović prima više novca i od Vučića.

No, to mu izgleda nijie pomoglo da uštedi nešto u bankama, ali mu je donelo dva automobila. Vozi Audi 6 iz 2007.godine (danas se ovakvi polovni modeli prodaju za od 6 do 8 hiljada evra) i Reno iz 1998.

Inače, Bulatović je veću platu primao kao generalni direktor PD "Jugoistok" gde je dve godine (2014. do 2016.) primao 160.000 dinara.

Valja napomenuti da je osnivač Srpske napredne stranke i član Glavnog odbora. Biran je za odbornika u Skupštini Grada Niša i Skupštini Gradske opštine Crveni Krst. Funkciju predsednika Gradske opštine Crveni Krst obavljao je u periodu od 2012. do 2014. godine.

Gradonačelnik Niša je od 2016.godine.

foto: Fonet

MRLJA U KARIJERI

Bulatović je zaradio i krivičnu prijavu, i to zbog perioda kada je bio direktor FK Radnički. Tada je navodno utajio oko 2,8 miliona dinara poreza, prilikom isplata plata fudbalerima kao i 280.000 dinara poreza prilikom plaćanja stanarina.

On nije dao nalog za isplatu plata već su one naplaćene preko privatnog izvršitelja pa se proverava da li je nakon toga bilo još novca na računu i da li je naknadno dat nalog za plaćanje poreza, preneo je Blic.

Bulatović kaže da nikada u životu nije uradio ništa suprotno zakonu.

- Ne osećam odgovornost. To su obaveze koje su nastale pre mog dolaska u FK Radnički. Računi Radničkog su bili stalno u blokadi tako da moja odgovornost ne postoji - kazao je on tada.

Slušao pognute glave

Svi se sećaju snimka kada ga je Aleksandar Vučić prilikom jedne posete Nišu javno kritikovao zbog svega što nije odrađeno.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.