GENERALNA SEKRETARKA SKUPŠTINE ZAPOSLILA KRIMI DRUGARICU: Osuđena zbog maltretiranja radnika, a onda još i NAPREDOVALA!
Foto: Printscreen Youtube / LDP

užas!

GENERALNA SEKRETARKA SKUPŠTINE ZAPOSLILA KRIMI DRUGARICU: Osuđena zbog maltretiranja radnika, a onda još i NAPREDOVALA!

Sekretarka Bulajić zaposlila je drugaricu prošle godine, baš kada je sud presudio za mito, odnosno da je kriva po članu Krivičnog zakona za primanje mita

Objavljeno:

Generalna sekretarka Skupštine Srbije Svetislava Bulajić zaposlila je u ovom, najvišem zakonodavnom telu, svoju prijateljicu koja je zbog mita osuđena na godinu dana zatvora, saznaje “Blic”.

Bulajićeva ne prestaje da iznenađuje svojim postupcima zbog kojih se nameću legitimna pitanja - zbog čega nije smenjena i ko štiti sekretarku. Dosad je iz njene “skupštinske biografije” u javnost procurilo da maltretira saradnike, izbacuje ih iz kancelarija, bahato se ponaša kao da je parlament njena svojina, naručuje skupocen nameštaj i to po meri, zapošljava poznanike, kasni sa poslom. Međutim, “Blic” otkriva i da prva dama administracije srpskog parlamenta, koja bi trebalo da sprovodi zakon, zapravo je sklonija njegovom drastičnom kršenju.

MILOŠEVIĆ JE PREDVIDEO ŠTA ĆE SE DESITI SA SRBIJOM! U ovom videu Sloba je prorekao budućnost! (VIDEO)

Prema saznanjima “Blica” ona je zaposlila svoju prijateljicu I. R. J. (ime poznato redakciji) koja je krivično osuđena zbog mita. Bulajićeva se u ovom slučaju baš “potrudila”. Drugarica počinje da radi kao daktilograf, ali samo privremeno. Napredovanje je ubrzo usledilo. Zaposlenje daktilografa koje je bilo samo ulaznica u parlament trajalo je kraće od uobičajenih ugovora - svega tri meseca. Sekretarka drugaricu potom premešta u sektor za ljudske resurse. Tako je prijateljicu okrivljenu za mito uposlila u najosetljivijem sektoru posle finansija. Na ovom radnom mestu ima uvid u dosijee svih zaposlenih.

Sekretarka Bulajić zaposlila je drugaricu prošle godine, baš kada je sud presudio za mito, odnosno da je kriva po članu Krivičnog zakona za primanje mita. Kako za “Blic” kažu u sudu, reč je o članu 367 stav 1 Krivičnog zakona koji propisuje kaznu zatvora do 12 godina.

- Praktično kažnjava se ako službeno lice neposredno ili posredno zahteva ili primi poklon ili neku drugu korist. Ovim članom kažnjava se i ako u okviru svog službenog ovlašćenja lice izvrši službenu radnju koju ne bi smelo izvršiti ili je pak ne izvrši, a morao je - kažu za “Blic” u sudu.

“Blic” juče nije uspeo da stupi u kontakt sa oštećenim K. N. inače Slovencem koji ima srpsko državljanstvo. Nema ni preciznih podataka, niti zvanične potvrde kada bi skupštinska službenica i štićenica sekretarke trebalo da odsluži kaznu.

Bulajićeva, inače nekada kadar LDP, po do sada sasvim nerazjašnjenim okolnostima, obrela na funkciji koja pripada SNS. Svoj prostor je uređivala baš po meri. Tako je naručila preko dvadeset komada nameštaja po ceni od oko pola miliona dinara. Nabavkom je takođe zaobišla zakon, pa je umesto da raspiše javnu nabavku, Bulajić sve iscepkala na male nabavke - od fotelja preko mobilnih komoda, kožnog dvoseda do konferencijskih stolica u eko-koži. Bulajićeva, inače, kabinet drži zaključan kako niko ne bi mogao da fotografiše nameštaj, a unutra pušta samo jednu spremačicu i to u njenom prisustvu.

Prijava za mobing!

Protiv generalne sekretarke zaposleni su podneli prijavu za mobing. Juče nismo uspeli da dobijemo zvaničnu potvrdu ili demanti da li je i interni revizor u Skupštini kuma sekretarke. To bi praktično značilo da je i na ovu funkciju - koja je jedini kontrolor njenog rada postavila svog čoveka.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.