VUČIĆ PITA EU: Kako Katalonija ne može, a Kosovo može i to bez referenduma? (FOTO)
Foto: EPA/Nikos Arvanitidis

srbija neće dobiti odgovor

VUČIĆ PITA EU: Kako Katalonija ne može, a Kosovo može i to bez referenduma? (FOTO)

Kako ste legalnim proglasili otcepljenje Kosova čak i bez referenduma, i kako su to 22 zemlje Evropske unije legalizovale to otcepljenje, rušeći evropsko pravo i temelje evropskog prava, na kojem se temelji evropska politika i politika EU, zapitao je Vučić

Objavljeno:

Posle katalonskog referenduma i stava Evropske komisije da je taj referendum nelegalan, valjda je jasno koliko je teško čuvati nezavisnost Srbije, rekao je danas predsednikAleksandar Vučić.

Pitanje svakog građanina Srbije Evropskoj uniji danas je - kako to u slučaju Katalonije ne važi referendum o nezavisnosti, a u slučaju Kosova otcepljenje može, i bez referenduma, rekao je predsednik Vučić, odgovarajući na pitanja novinara povodom ishoda referenduma u Kataloniji i stava Evropske komisije da je to izjašnjavanje nelegalno.

- Kako ste legalnim proglasili otcepljenje Kosova čak i bez referenduma, i kako su to 22 zemlje Evropske unije legalizovale to otcepljenje, rušeći evropsko pravo i temelje evropskog prava, na kojem se temelji evropska politika i politika EU - zapitao je Vučić.

Vučić je javno zapitao kako će sad građanima Srbije da obrazlaže evropske integracije Srbije, iako, bez dileme, Srbija svoju budućnost vidi u EU, i zbog tipa društva kojem težimo i zbog bolje ekonomije i drugih razloga.

Kako, dakle, Katalonija ne može, a Kosovo može, na to Srbima neće biti odgovora nikada, primetio je predsednik Vučić.

foto: EPA

Svetski centri moći igrali su se kada su mislili da mogu da prekrajaju granice na Balkanu jer region ne pripada Evropskoj uniji, a sada, kada je "mečka došla pred njihova vrata", e, sada je, rekao je Vučić, situacija mnogo ozbiljna...

Prema njegovim rečima, njegov sastanak sa Putinom, prilikom posete, bio je zanimljiv svim novinarima zapadnih medija, dok sastanak nemačkog Zigmara Gabrijela, istog dana, isto s Putinom, niko nije zabeležio.

- Sad je jasno valjda koliko je teško čuvati nezavisnost Srbije - rekao je predsednik Vučić i poručio svima koji vrše pritisak na našu zemlju da sad uzmu godišnji odmor, bar što se naše zemlje tiče, pošto ionako neće da ih sluša, te nek se pozabave mečkom pred svojim vratima.

- Branićemo evropske principe i demokratiju, ali ćemo štititi svoju nezavisnost - rekao je Vučić.

Prema nejgovim rečima, Srbima ostaje da se bore za svoju budućnost, da rade sa svojim komšijama Albancima i da budu zahvalni za podšku svim evropskim zemljama, Spaniji, Slovačkoj, Rumuniji, Kipru i Grčkoj koje nisu priznale nezavisnost Kosova.

- Ostaje nam da se borimo za svoju zemlju i da gledamo kako da rešavamo probleme, a ovo je pokazalo najbolji primer dvostrukih aršina i licemerja svetske politike - zaključio je predsednik.

- Teško je i sve teže čuvati nezavisnost Srbije u donošenju odluka, ali sam ponosan što sam u tome uspeo - rekao je predsednik Srbije i dodao da se zakleo na Ustav Srbije da će štititi njenu nezavisnost i celovitost i da će to i nastaviti da čini.

Srbija podržava teritorijalni integritet prijateljske nam Kraljevine Španije, izjavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je uputio pismo španskom kralju Felipeu Drugom i predsedniku španske vlade Marijanu Rahoju, u kojem potvrđuje da Srbija podržava suverenitet i integritet te zemlje, baš kao što je Španija podržavala i podržava teritorijalni integritet Srbije.

U VOJVODINI IMAJU DOBAR STANDARD, PA OTIŠLI U BARSELONU

Predsednik Srbije izjavio je danas da to što su neki iz Vojvodine otišli u Barselonu pred tamošnji referendum pokazuje da imaju visok standard i da mogu da putuju.

- Ne bih pridavao nikakav politički značaj tom njihovom putu - rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara o odlasku nekih političara iz Vojvodine u Barselonu.

To znači, ocenio je, da neki ljudi na severu Srbije dobro žive, imaju para za turističke posete, kao i za sprej i boje da pišu grafite i da mogu da ih troše ne bi li sebi napravili neku kampanju.

Lider LSV Nenad Čanak boravio je u Barseloni na dan referenduma, a dan ranije na sedištu stranke u Novom Sadu okačene su zastave Katalonije, a na nekoliko mesta u Novom sadu i još nekim gradovima u Vojvodini "osvanuli" i grafiti "Vojvodina = Katalonija".

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.