POČINJE BITKA ZA VLAST U BEOGRADU: Izbori 3. decembra, Vučićevo ime na listi SNS
Foto: Fonetap

TRKA ZA PRVOG ČOVEKA PRESTONICE

POČINJE BITKA ZA VLAST U BEOGRADU: Izbori 3. decembra, Vučićevo ime na listi SNS

Predsednik Srbije kazao naprednjacima da već danas krenu u kampanju i pobede, uz poruku da su ovo poslednji izbori u prestonici na kojima će nastupiti pod njegovim imenom

Objavljeno:

Izbori za vlast u Beogradu održaće se 3. decembra, gotovo tri meseca pre redovnog termina, otkriva Kurir u vrhu Srpske napredne stranke.

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić poručio je juče pred oko 2.700 okupljenih predstavnika SNS u zemunskoj hali Pinki da već danas započnu kampanju za lokalne izbore u prestonici i da pobede. On je beogradskim naprednjacima stavio do znanja da su ovo poslednji izbori u glavnom gradu na kojima će nastupiti s listom SNS - Aleksandar Vučić.

- Nije nemoguće da lista nosi naziv Za moderan ili Za evropski Beograd - Aleksandar Vučić SNS, a onda da budu navedena imena ostalih partija iz koalicije - priča izvor Kurira iz vrha SNS.

Okupljenima se, posle šefa stranke, obratio član Predsedništva SNS Nebojša Stefanović i potvrdio da bi izbori za Skupštinu grada Beograda mogli da se održe već u decembru. Odluka da se beogradski izbori održe tri meseca pre redovnog termina donesena je u subotu na sastanku rukovodstva SNS.

Lider DS Dragan Šutanovac odluku da izboru budu u decembru tumači kao strah SNS od pada rejtinga:

- Beograd je u potpunom kolapsu i od svih najavljenih obećanja SNS i njihovih čelnika, građani nisu dobili ništa. DS je u potpunosti spreman za izbore. Danas je više nego ikada svima jasno da samo DS može da iznese teret promena i pobedi naprednjake.

Lider pokreta Dveri Boško Obradović kaže da je pitanje svih pitanja treba li ići na izbore po Vučićevim pravilima:

- Opozicija treba da se ujedini u borbi za fer i poštene izbore. Ili da bojkotujemo izbore i ogolimo činjenicu da Vučić vlada sa 25 odsto podrške.

Sanda Rašković Ivić, šefica poslaničke grupe Pokret za spas Srbije - Nova Srbija, kaže da su u Srbiji postali tipični vanredni ili prevremeni izbori:

- Vučić voli da radi po sistemu faktora iznenađenja. SNS nije istakao svoj predlog kandidata za gradonačelnika niti njihov tim. Kad bi to opozicija učinila, kandidat bi bio provučen kroz blato.

foto: Printscreen

Gužva

BORBA U SNS

SNS ni na ovim izborima, kao ni na prethodnim, neće u kampanji izaći sa imenom kandidata za gradonačelnika, koji će biti predstavljen tek po završetku izbornog ciklusa. U igri za gradonačelnika među naprednjacima pominjani su aktuelni gradski menadžer Goran Vesić, predsednica Opštine Savski venac Irena Vujović, akademik Dušan Kovačević, lider PSS Bogoljub Karić...

(Espreso.co.rs / Kurir, Biljana Bojić)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.