DA LI JE OVO NAJVEĆA NEBULOZA KOJU JE VULIN IZREKAO? Čoveče, kako te nije sramota da pričaš ovakve stvari?!
Foto: Fonet

ni stida, ni srama

DA LI JE OVO NAJVEĆA NEBULOZA KOJU JE VULIN IZREKAO? Čoveče, kako te nije sramota da pričaš ovakve stvari?!

Umesto da odgovori odakle mu 200.000 evra za stan, ministar vojni poziva se na oca i majku koji žive u kući bez kanalizacije

Objavljeno:

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prokomentarisao je na režimskoj televiziji Pink, kako je rekao, "napade KRIK-a" koji su aktuelni proteklih dana, a koji se odnose na kupovinu stana u Beogradu 2012. godine.

I pored neuverljivih objašnjenja i dokaza koje je aktuelni ministar dao, koji ne opravdavaju veoma sumnjivu kupovinu stana, Tužilaštvo za organizovani kriminal je odbacilo prijavu protiv njega uz obrazloženje da "prikupljeni podaci ne ukazuju na osnov sumnje da se u radnjama Aleksandra Vulina stiču bitni elementi krivičnog dela zloupotreba službenog položaja i primanje mita".

NIJE SAMO TETKA IZ KANADE NEBULOZA! Evo šta je sve Vulin lagao o svojoj imovini! (FOTO)

VULINOVA STRANKA JE GORA OD INFORMERA! Vuline, objasni odakle ti 200.000 evra, batali to uličarsko pljuvanje!

KONAČNO SE OGLASIO VULIN POVODOM 200.000 EVRA KOJE JE DOBIO OD TETKE! Evo kako je odbrusio novinarima!

Vulin je u žiži javnosti jer ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je kupio stan. Prvo je ispričao da je stan kupio od prodaje nekretnine (koja je iznosila 38.000 evra), a kasnije je promenio iskaz, pa je rekao da novac pozajmio od suprugine tetke iz Kanade. Za sve ovo, naravno, nema validne dokaze koji bi potkrepili njegovu priču.

Za televiziju "Pink" Vulin je danas "dao objašnjenje". Međutim, svaki čovek zdravog razuma, kad pročita ovo što je ministar pričao, shvata da Vulin nije dao ama baš nikakvo objašnjenje, kao ni dokaze kako bi opravdao potpuno sumnjivu kupovinu nekretnine na Zvezdari.

- Ovo Tužilaštvo je najviše u Srbiji, bavi se najozbiljnijim slučajevima, pa makar to bio i stan od 107 kvadrata u Beogradu koji je navodno sporan. Ono je završilo svoj posao odbacujući prijavu, jer ne postoje elementi kršenja zakona. Ova priča se provlači i ponavlja već dve godine, a sad čujem optužbe na račun Tužilaštva da laže jer je prijava odbačena. Godinama slušam da sam vlasnik vile na Dedinju, a pošto je nema, oni su izmislili vilu u Portugalu. O ovom se komentariše kao da je činjenica, a dokaza nema, jer te vile ne postoje - rekao je Vulin, dodajući da je stan u Beogradu kupio pre šest godina i da je poslednju ratu uplatio u julu 2016. godine kad je bio narodni poslanik, te da mu je u tome pomogla porodica.

Sve je ovo u redu ministre, ali opet nismo dobili nijedan konkretan dokaz, priznanicu, bilo šta što bi dokazalo da je novac za stan legalno stečen.

Ali, ministar je odlučio da nam još malo maže oči. A zašto i ne bi, kada kao pomoć ima televiziju sa nacionalnom frekvencijom, na kojoj može da priča šta god poželi.

foto: Dragan Kadić

- Sada govorim kao čovek, a ne kao političar. Moji roditelji žive na Fruškoj gori u kući bez kanalizacije. Fotografisali su nas dok smo kopali septičku jamu ispred te kuće i izmislili da kuća ima bazen i vredi 50 hiljada - rekao je Vulin, dodajući da je sve vreme ćutao na optužbe i napade da ne bi ispalo da vrši pritisak na medije.

Opet promašena tema. Ministre, trenutno nisu tema vaši roditelji, već poreklo novca za stan od 100 i više kvadrata. A onda je rekao kako je navikao na uvrede, ali "zašto se od Tužilaštva pravi krpa"?!

- Ako ono uradi nešto što prija određenim političkim krugovima, onda je to tužilaštvo u redu. U suprotnom, ljudi iz Tužilaštva lažu. Mogao sam da taj stan kupim na ime supruge, brata, oca, a vodi se na moje ime, jer nemam šta da krijem. Uredno je zavedeno koliko je stan plaćen i koliko vredi. Sve je transparentno, ali se ipak koristi svaka prilika da me napadaju i reč je o političkoj agendi KRIK-a - zaključio je ministar na televiziji "Pink".

Jeste, uredno je zavedeno koliko je stan plaćen i koliko vredi, vodi se na vaše ime, ali ne postoje dokazi o poreklu novca kojim ste kupili stan.

A to je srž problema!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.