Novo povlačenje kandidature kod Olivera Ivanovića: Doktor Spasojević odlučio da pozove birače da glasaju za Srpsku
Foto: Profimedia

odustao

Novo povlačenje kandidature kod Olivera Ivanovića: Doktor Spasojević odlučio da pozove birače da glasaju za Srpsku

Spasojević je četvrti kandidat koji se povukao

Objavljeno:

Posle tri kandidata sa lista GI SDP Oliver Ivanović i GI "Za naš Zvečan" koji su svoje kandidature povukli sa ovih lista zahtevom CIK-u i saopštenjima za javnost sa tvrdnjom da su ih njihove liste "dovele u zabludu", i porukom da je "Srpska lista jedina pravi i iskreni borac za opstanak i ostanak Srba", još jedan kandidat sa Ivanovićeve liste u Kosovskoj Mitrovici se povlači, ali ovog puta sa pozivom "svojim potencijalnim glasačima" da "daju glas Srpskoj listi".

Doktor Zoran Spasojević koji je povukao kandidaturu je "imao u vidu da politika predsednika Aleksandra Vučića čini sve kako bi mi Srbi bolje i bezbednije živeli na Kosovu i Metohiji i ulaže velike napore ka uspostavljanju srpskog jedinstva i sloge".

U saopštenju, kako javljaju mediji "TV Most" i "Radio Kosovska Mitrovica", dr Zoran Spasojević obaveštava javnost da je odlučio da povuče svoju kandidaturu za odbornika ispred liste GI SDP Oliver Ivanović, za predstojeće lokalne izbore na Kosovu i Metohiji. Saopštenje, koje KoSSevu nije dostavljeno, objavljujemo u celosti, a preuzeto sa TV Most i Radija Kosovske Mitrovice:

"Odlučio sam da se povučem iz izbornog procesa i sve svoje potencijalne glasače pozivam da ne glasaju za mene, već da glas daju Srpskoj listi. Imao sam u vidu da politika predsednika Aleksandra Vučića čini sve kako bi mi Srbi bolje i bezbednije živeli na Kosovu i Metohiji i ulaže velike napore ka uspostavljanju srpskog jedinstva i sloge, kaže se u saopštenju dr Zorana Spasojevića. Znajući sve ovo, doneo sam ovakvu odluku jer ne želim da na bilo koji način narušim trud i zalaganje predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića ka jedinstvu i prosperitetu srpskog naroda. Ovi putem istovremeno dajem podršku Srpskoj listi na predstojećim lokalnim izborima."

U kratkoj telefonskoj izjavi za KoSSev Ivanović, kojeg smo zatekli u Gračanici gde učestvuje na okruglom stolu koji organizuje Srpski nacionalni forum "Unutrašnji dijalog: Šansa ili farsa", naveo je da nije znao za slučaj povlačenja kandidature Zorana Spasojevića i ponovio da se radi o "velikom i nezamislivom pritisku".

(Espreso.co.rs / Kossev)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.