VULINE, ODAKLE TOLIKE PARE?! Ministar sa suprugom ima 339.000 evra u kvadratima! A tek kad čujete kolika mu je plata!
Foto: Fonet

gde ih bereš?!

VULINE, ODAKLE TOLIKE PARE?! Ministar sa suprugom ima 339.000 evra u kvadratima! A tek kad čujete kolika mu je plata!

Sudeći po podacima o imovini javnih funkcionera iz baze sajta Krik, porodica ministra vojnog u posedu ima stanove, kuće i zemljište, kao i upravljačke pozicije u nekoliko privatnih firmi

Objavljeno: 07:01h

Pokret socijalista Aleksandra Vulina u svom programu ističe da je nastao „kao odgovor na nemar vladajućih elita prema čoveku“. Međutim, Vulin je po ulasku u vladajuću elitu pokazao da priča o borbi za socijalnu pravdu služi samo za prodaju na izborima, a da je za primenu u životu ipak isplativije sticanje nekretnina i menadžerisanje u privatnim kompanijama.

Sudeći po podacima o imovini javnih funkcionera iz baze Krika, porodica Vulin u posedu ima stanove, kuće i zemljište ukupne vrednosti 339.000 evra i drži upravljačke pozicije u nekoliko privatnih firmi. Prema dostupnim podacima, ministar mesečno primi tek nešto više od 92.000 dinara mesečno!

Poklon od sudije

Najskuplja i ujedno najspornija nekretnina je stan u beogradskoj opštini Zvezdara od 107 kvadratnih metara, čiji su vlasnici ministar i njegova supruga Nataša. Bračni par Vulin je u julu 2012. kupio trosobni stan u novoizgrađenoj modernoj zgradi u širem centru Beograda, i to za 229.620 evra. Prema podacima iz ugovora, prvu ratu od 40.000 evra isplatili su u oktobru 2011, uz obavezu da ostatak isplate do kraja septembra 2012. Međutim, Krik je baš tokom istraživanja Vulinove imovine utvrdio da je sumnjivo Vulinovo objašnjenje, koje je prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, da je stan stekao „prodajom imovine“. Krik je utvrdio da je jednosobni stančić u Novom Sadu jedina nekretnina koju je Vulin posedovao pre skupog zvezdarskog. Geneza sticanja i otuđivanja novosadske nekretnine je takođe zanimljiva, jer je Vulin 2010. taj stan dobio na poklon od sudije Olgice Milošević, a zatim ga je dve godine kasnije prodao rođenom bratu za 38.000 evra.

Zaštićen

Ministar juče nije odgovarao na naše poruke, pa je i dalje nepoznato da li je stan isplatio do kraja i, ukoliko jeste, kako je došao do novca. Vulini su, uz stan, za 10.000 evra kupili i parking mesto, ali ministar to nije prijavio Agenciji.

Dragan Dobrašinović iz NVO Koalicija za nadzor javnih finansija kaže da je Vulin jedan od glavnih eksponenata licemerja koje nam serviraju.

- Stekao sam utisak da je Vulin glavni predstavnik proleterske ideje i da nema ništa, jer mu kao socijalisti-utopisti ništa i ne treba. Očigledno da nije tako. On je samo još jedan primer licemerja i hipokrizije ove vlasti i ono što je najgore - on je politički zaštićen od odgovornosti pred pravosudnim organima. To je cela igra i dok je ove vlasti, neće odgovarati za svoje finansijske i imovinske poslove - ocenjuje naš sagovornik.

IZNAD ZAKONA Rekorder u vladi srbije po broju sudskih procesa

DUGUJE DRŽAVI ČAK 285.000 DINARA ZBOG NEPLAĆENIH KAZNI

Agencija za borbu protiv korupcije, DRI i Uprava javnih prihoda uhvatili su Vulina i njegovu partiju u sedam prekršaja vezanih za sumnjive tokove novca upotrebljenog za osvajanje glasova na nekoliko lokalnih izbora

Prema podacima Krika, ministar odbrane je rekorder po broju sudskih procesa koji se vode protiv njega, čak osam, i jedan po privatnoj tužbi!

Vulin i njegova stranka Pokret socijalista državi trenutno duguju 285.000 dinara samo na osnovu presuđenih kazni za skrivanje troškova finansiranja izborne kampanje!

Prema podacima Krika, Agencija za borbu protiv korupcije, DRI i Uprava javnih prihoda u Mladenovcu uhvatili su Vulina i njegovu partiju u sedam prekršaja vezanih za sumnjive tokove novca upotrebljenog za osvajanje glasova na nekoliko lokalnih izbora. Neki od ovih procesa su završeni, Vulin i Pokret socijalista su proglašeni krivim i na naplatu su im stigle po tri novčane kazne. Međutim, prekršajna evidencija pokazuje da ministar uporno ignoriše sud i duguje ukupno 85.000 dinara. PS je u državnu kasu uplatio svega 11.000, umesto 200.000 dinara, koliko duguje na osnovu presuđenih kazni.

Osim ovoga, Vulin vodi i sudski proces protiv portparola SDS Konstantina Samofalova, koga je dva puta privatno tužio zbog povrede časti, ugleda i dostojanstva. Samofalov je u jednom postupku pravosnažno osuđen na novčanu kaznu od 100.000 dinara, a u drugom je prvostepeno oslobođen, ali postupak još nije okončan.

Široko

IMOVINA UŽE PORODICE

Bojan Vulin, ministrov brat, vlasnik je dva stana. Jednosoban u centru Novog Sada ušao je 2010. u imetak porodice Vulin kao poklon Olgice Milošević, sudije novosadskog Osnovnog suda, koja je objasnila da je stan poklonila zbog „regulisanja odnosa njihovih roditelja“, pošto su bili porodični prijatelji. Ministar Vulin ga je bratu prodao za 38.000 evra, a drugi od 93 kvadratna metra blizu Petrovaradinske tvrđave, vredan 85.000 evra, poklonili su mu roditelji u novembru 2011. Ministrova majka Bosa Vulin vlasnica je kuće u Novom Sadu, koja se prostire na 117 kvadratnih metara i vredi 45.000 evra. Zemljište u Ledincima, gde se nalazi i ova kuća, takođe je njeno vlasništvo. Reč je o 856 kvadratnih metara, čija je vrednost 17.000 evra, navodi Krik.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs / Krik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.