ZORANU MIHAJLOVIĆ NAPALI TALIBANI: Sreto Malinović i Đorđe Vukadinović komentarišu obračun tabloida sa ministarkom
Foto: Fonet

napad

ZORANU MIHAJLOVIĆ NAPALI TALIBANI: Sreto Malinović i Đorđe Vukadinović komentarišu obračun tabloida sa ministarkom

Dnevni list je označio ministarku kao saradnika DS

Objavljeno:

Na današnjoj naslovnoj strani lista dnevnih novina „Alo“ Zorana Mihajlović je označena kao saradnik Demokratske stranke. U poslednje tri godine prorežimskim medijima Zorana Mihajlović rušila Vučića, učestvovala u državnim udarima, radila protiv interesa Srbije. Bez obzira na sve to ona spada drugi ili treći najuticajniji političar u Srbiji. Zašto se tabloidi obrušavaju na Zoranu Mihajlović i da li ona zaista sarađuje sa Demokratskom strankom kako piše u današnjem izdanju lista „Alo“ za komentarpress.net komentarišu general Sreto Malinović iz Demokratske stranke i Đorđe Vukadinović, član poslaničkog kluba „Za spas Srbije – Nova Srbija“

Malinović: Zorana je pokazala da se ume nositi sa tabloidnim natpisima

Opet neka unutrašnja prestrojavanja? Zabavno, kao u turskim serijama. Biće toga još, a zašto baš gđa Mihajlović imam neko svoje viđenje: Naime, snagom svoje ličnosti, obrazovanjem i integritetom gospođa Zorana Mihajlović se nametala kao najbolje rešenje za Premijerku. To se nije desilo iako nekoliko godina znatno odskače od prosečnosti kadrova kojima je zatrpavana Vlada RS! Moguće da je kao takva postala smetnja i trn u oku okruženju koje nije doraslo ni njoj, ni funkcijama koje obavljaju. Zato ne iznenađuju bombastični tekstovi kojima je, u nedostatku afera, povremeno nastoje diskreditovati interesne grupe iz redova vlasti. Moguće je i da zbog, moj je utisak, nedostatka političkog autoriteta i talenta za rukovođenje Vladom aktuelne premijerke dolazi do nesporazuma u čijem fokusu je gđa Mihajlović. Tako bi ovo „epohalno otkriće“ o kolaboraciji sa DS za rušenje Vlade moglo biti oprobani recept pacifikacije nepoćudnih elemenata. No, Zorana je već pokazala da se ume nositi se sa tabloidnim napisima iniciranim iz njenog okruženja. Sutra je novi dan.

Vukadinović: Vučić huška svoje talibane na Zoranu

Zorana Mihajlović već dugo služi kao dežurna meta napada pojedinih naprednjačkih kolega u jednom delu SNS-ovih medija. Više puta se spekulisalo, а i Vučić je slao takve signale preko svojih čauša, da neće biti član Vlade, a ona je uvek ostajala. Zorana Mihajilović se od većine svojih stranačkih kolega razlikuje i po kapacitetima, i po neskrivenoj ambiciji i tome što nema radikalsko poreklo. Mislim da Vučić huška svoje talibane i deo patriotskog javnog mnjenja na Zoranu kao na „strani element“ – kao što je ranije huškao Zoranu na Tomislava Nikolića – a onda će da je mlako i tobože brani. Pretpostavljam da se on u evropskim krugovima žali na te svoje tabloidne talibane, pravdajući se kako mora da ih drži zbog svog „proruskog i nacionalističkog“ biračkog tela. S druge strane, Vučić svojim talibanima sigurno govori kako mora u Vladi da drži mrsku Zoranu, kao i Vujovića, da bi zadovoljio strance i MMF. Ukratko, određeni sukob sigurno postoji, ali tu u velikoj meri ima i Vučićevog spina i manipulacije, da se javnost bavi tim njihovim unutrašnjim odnosima, aferama i svađama, a da onda on kao neko božanstvo miri i arbitrira između zavađene braće.

(Espreso.co.rs / Komentar Press)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.