PRVO POKORNI SLUGA, A ONDA TOTALNI PREOKRET! Bogoljub Karić: Ja sam SRPSKI TRAMP i hoću da budem PREMIJER SRBIJE!
Foto: Dragana Udovičić

šokirao!

PRVO POKORNI SLUGA, A ONDA TOTALNI PREOKRET! Bogoljub Karić: Ja sam SRPSKI TRAMP i hoću da budem PREMIJER SRBIJE!

Strpljiv sam, za mene ima vremena - rekao je Karić

Objavljeno:

Osam meseci trebalo je da prođe od njegovog povratka u Srbiju pa da od „biću pokorni sluga Srbije“ stigne do „hoću da budem premijer“!

Baš to u intervjuu za „Blic“ otkrio lider Pokreta snaga Srbije Bogoljub Karić, a intervju koji je dao za ovaj list prenosimo vam u celosti:

ŠOJIĆ JE ZAPRAVO SRBIN KOGA SVI ZNATE! Otkriveno ko je zaista političar kome se smejemo godinama! (VIDEO)

Vučić je pomenuo da ste ljuti na njega, da ga je neki vaš prijatelj iz inostranstva napao u medijima. Zašto ste ljuti?

- Što bih bio ljut? Srcem i dušom sam ga podržavao u kampanji, napravio je nešto što niko nije otkad postoji Srbija. Pomirio nas je sa Istokom i Zapadom, nemamo stresove šta će nam ko reći. Najbolji posao je uradio otkad postoji Srbija. Prvi put budžet je u plusu, a njegov prethodnici koristili su funkcije i kabinete da krčme Srbiju, gledali su na nju kao svoju banku.

Da nema to veze sa PKB, kažu da hoćete da ga kupite ispod cene?

- Tražim samo dve stvari. Da živimo i radimo, u građevini i agroindustriji. Imamo Matijevića, Kostića i Miškovića, a želja nam je Karići budu četvrti u agroindustriji. PKB bi bio fantastičan za nas, pozvali bi i Holanđane, Izraelce da rade i primene najsavremenije tehnologije.

Imate novac i znanje, ističete da volite Srbiju, zašto to ne pokažete i otvorite novi proizvodni pogon, počnete od nule?

- Počinjem, a nisam morao. Evo, meni Ukrajina nudi 48.000 hektara za jedan dolar, u Moldaviji mole da dođe Bogoljub Karić! Ne tražim ništa besplatno, već da kupim na tenderu, po regularnoj ceni. Ali, imate razne tendere. Teško mi pada to što Srbija daje preference stranim investitorima, a trebalo bi da imamo jednake uslove.

Na listi ste SNS, hoćete i s njima i na beogradske izbore i pored ovih trzavica?

- SNS je najveća politička snaga Srbije, danas bi svako išao s njima. PSS je preživeo razne srahote i opstao, svaki dan imamo od 200 do 500 onlajn pristupnica. Ako budemo pozvani, bićemo sa SNS. Ali, postoje ljudi koji govore da smo velika smetnja SNS i da im male partije prave ogromnu štetu.

Greše li?

- Mislim da greše. Zato smo i spremni da sami izađemo na izbore. Nikad nismo tražili funkcije u vlasti, interesuje nas da damo doprinos razvoju Beograda. Možemo od Beograda da napravimo ekonomsko čudo! Evo, garantujemo četiri milijarde evra insvesticije za četiri godine.

To biste uradili kao gradonačelnik?

- Apsolutno nisam zainteresovan za to. Pokret snaga Srbije imaće kandidata, kao i ostale partije na listi, ali će SNS imati krajnju reč. A taj naš kandidat imaće radno mesto, znaće da zaposli ljude i donese investicije gradu. Predložićemo i izmenu zakona, da se cenzus za partije poveća na sedam odsto, a koalicije na 10 odsto. Tako će biti manje stranaka, a Srbija će biti politički stabilnija. Hoćemo da Beograd bude pandan Volstritu.

Mislite li da bi PSG prešao sedam odsto?

- Naravno! Ma mi ćemo svaki cenzus da pređemo, i 17 i 70 odsto. Pa, ko je jači od mene? Ja sam srpski Bil Gejts.

Neki kažu i da ste srpski Donald Tramp?

foto: Reuters

- Kako nisam? Apsolutno jesam. Zajedno radimo građevine, samo što ja nemam ambicije da budem predsednik. Moje su ambicije da budem premijer. I radiću na tome da budem.

To znači da bi Ana Brnabić trebalo da strahuje za svoje mesto?

foto: Fonet

- Ne, ne mislim Anu da menjam. Strpljiv sam, za mene ima vremena.

Jeste li te ambicije i planove podelili sa Vučićem?

- Ne. Niti me je pitao, niti imam razloga da mu to pričam. On je prezauzet čovek, vodi Srbiju.

Sem političkih, kakvi su vam poslovni planovi? Svuda ste pominjani, a nigde nema konkretnog poteza.

- Već osam meseci sam ovde, a osećam se kao dete koje se šeta po vrtiću i ne zna da se snađe. Spremio sam projekat „Tesla grad“, imao sam razgovore sa gradonačelnikom, predsednikom i premijerkom. Plan je da se sagradi 800.000 kvadratnih metara na 100 hektara. Mali je podržao projekat, mislim da je operativan i da daje sve od sebe da Beograd bude bolji.

Već se priča da će biti šarena laža.

- To ne zavisi od nas, mi gradimo milion kvadrata godišnje. Radi se na obezbeđivanju uslova, treba da se raspiše tender, više kompanija da radi. Ako stručnjaci potvrde da je to dobro za grad, pravićemo ga, ako misle da treba da se izmeni, izmenićemo ga.

Možda ne dozvole da otvorimo BK TV

Hoćete li otvoriti televiziju?

- Televizija već ide kao „BK nostalgija“, dali smo velike pare i čekamo da od RRA dobijemo nacionalnu frekvenciju. Imamo sve zakonske uslove za to, Vrhovno sud je presudio u našu korist. Ipak, postoji problem. Određeni predstavnici zapadnih sila zameraju što BK TV ima veze sa Rusijom i ne bi me začudilo da nam uopšte ne dozvole da je otvorimo.

To znači da Zapad vrši pritisak na vlast ili članove RRA?

- Ne znam da li vrše na vlast. Lično sam sa određenih mesta čuo: „Šta će vam ruska TV.“ Možda na njih neko vrši pritisak, neki od tih stranih moćnika. Trn smo, izgleda, u oku mnogima i zato i pored sudskog rešenja da imamo pravo na nacionalnu frekvenciju, RRA još to ne potvrđuje. Da sam, na primer, neki Džon ili Abdul Alah, a ne samo Srbin, Bogoljub, verovatno bi ta frekvencija već počela sa radom. Ovako, imamo situaciju „Đekna još nije umrla, a ka’ će - ne znamo“.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.