GRAD SE ŠMINKA, DELI SE POMOĆ, OVO ZNAČI SAMO JEDNO - VLAST SE SPREMA ZA BIRALIŠTA: Izbori za Beograd u novembru?!
Foto: Fonet

spremaju se uveliko!

GRAD SE ŠMINKA, DELI SE POMOĆ, OVO ZNAČI SAMO JEDNO - VLAST SE SPREMA ZA BIRALIŠTA: Izbori za Beograd u novembru?!

Beograđani su svedoci da je od sredine leta širi centar grada praktično raskopan - šminka se Trg Slavija, bulevari, ulice...

Objavljeno:

Naprednjacima trenutno najviše odgovara vanredni izborni ciklus, otud i naprasno obećanje penzionerima za jednokratnu novčanu pomoć, ali i šminkanje centra grada.

Beogradski izbori će, po svemu sudeći, biti održani vanredno, najverovatnije u novembru ove godine, saznaje Kurir iz više izvora!

Iako redovni izbori treba da se održe do marta 2018, najveća stranka u vladajućoj koaliciji, SNS, ozbiljno razmatra opciju da Beograđani na birališta izađu već za dva meseca.

Prema rečima našeg izvora, upravo otud naprasno obećanje penzionerima za jednokratnu pomoć od 6.000 dinara, ali i užurbano šminkanje prestonice.

foto: PRINTSCREEN TWITTER

Beograđani su svedoci da je od sredine leta širi centar grada praktično raskopan - šminka se Trg Slavija, bulevari, ulice...

Rade se fasade zgrada u centru grada, a sve to, tvrdi naš izvor, zbog beogradskih izbora.

- SNS će se, po svemu sudeći, odlučiti za vanredne izbore za grad. Otuda sad rekonstrukcija tolikih ulica odjednom. Gradska vlast jeste najavljivala ulepšavanje prestonice za vreme njihovog mandata, ali kad su počeli da razmatraju i opciju vanrednih izbora, rešili su da što više toga urade, pa smo došli u sumanutu situaciju da je ceo grad u istom trenutku raskopan - kaže izvor našeg lista.

„Opuštanje“ opozicije

I sam gradski menadžer Goran Vesić najavio je kraj radova na Bulevaru oslobođenja, u Mije Kovačevića i na Slaviji upravo za sredinu novembra. Pored pomenutog ulepšavanja Beograda, koje bi im bilo glavni adut za izbore, naprednjaci smatraju da bi im veliku korist donela i trenutna razjedinjenost opozicije.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

- Opozicija je najavljivala ujedinjenje, pravile su se kolone, sastančili su, ali ta komunikacija je splasnula. Upravo taj momenat „opuštanja“ opozicije SNS hoće da iskoristi - dodaje izvor Kurira.

Inače, postoje mogućnost da Siniša Mali, aktuelni gradonačelnik, ponovo bude izabran na tu funkciju posle izbora. Iako je bilo reči da će Mali otići sa pomenute funkcije još u maju, to se, svedoci smo, nije dogodilo. Štaviše, predsednik Srbije i šef SNS Aleksandar Vučić nedavno je kazao da mu je žao što je izašao sa pričom o smeni Siniše Malog.

- Kajem se što sam rekao da Siniša Mali neće biti naš kandidat za gradonačelnika Beograda, to je nepravda koju sam napravio pod strašnim pritiskom kojem sam podlegao - kazao je Vučić.

foto: Beta

Nije dobra karta

Analitičar Đorđe Vukadinović kaže da bi ovakvo šminkanje grada moglo značiti spremanje za vanredne izbore.

- Vlast bi mogla da iskoristi ovu euforiju i iznenadi opoziciju prevremenim izborima. Opozicija ne bi imala vremena da se pripremi. Ovakvo šminkanje grada moglo bi da znači spremanje za izbore, mada, gledajući građane, ne znam da li je to dobra karta. Bolje da sačekaju da sećanja građana na potpuni kolaps u gradu izblede - kaže Vukadinović.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.