BRUTALNI NAPAD NA ODBORNICU DS! I to samo zato što kritikuje SNS!
Foto: Printskrin / Youtube / TVBanatVrsac

u vršcu gradu

BRUTALNI NAPAD NA ODBORNICU DS! I to samo zato što kritikuje SNS!

Učestali tekstovi, otvoreni napadi na Draganu Rakić i njenu porodicu predstavljaju poziv na javni linč kome se mora stati na put, poručuje Demokratska stranka

Objavljeno:

Demokratska stranka najoštrije osuđuje napade na odbornicu Demokratske stranke u Vršcu Draganu Rakić, koja se nakon kritičkih tekstova o gradskoj vlasti u Vršcu našla na udaru lokalnog portala evrsac.rs. Učestali tekstovi, otvoreni napadi na Draganu Rakić i njenu porodicu predstavljaju poziv na javni linč kome se mora stati na put, stoji u saopštenju Demokratske stranke.

Govor mržnje na ovom portalu protiv odbornice Demokratske stranke zasniva se na različitim brutalnim tvrdnjama, poput one da „joj je potrebno psihijatrijsko lečenje“. Ovaj portal zatim iznosi različite seksističke tvrdnje i vrlo jasan govor mržnje zasnovan prema mestu porekla.

Ono što još više zabrinjava je da ovaj portal u svojim tekstovima ponavlja tvrdnje lokalne odborničke grupe SNS-a, a da je ovaj portal istovremeno finansiran iz javnih sredstava. Portal evrsac.rs dobio je 7 miliona dinara iz budžeta Vršca, 3 miliona iz JKP Vršca, kao i sredstva iz ostalih

južnobanatskih opština, primera radi 4 miliona dinara iz budžeta Pančeva.

Demokratska stranka će podneti Molbu instituciji Poverenika za zaštitu ravnopravnosti da reaguje u skladu sa svojim ovlašćenjima, a na osnovu člana 33 Zakona o zabrani diskriminacije. U ovom konkretnom slučaju reč je o još jednoj kampanji i zapravo nastavku serije napada na žene angažovane u javnom i političkom životu.

Ovakvi napadi mogu imati posledice po profesionalni i lični život odbornice Rakić, ali i po veliki broj drugih žena koje su se angažovale u javnom i političkom životu i jasno i slobodno iznose svoj kriitčki stav.

Politički obračuni uz korišćenje medija finansiranih novcem građana uz korišćenje najtežih oblika diskriminacije na osnovu pola predstavljaju poslednji alarm pred kojim institucije moraju da se probude i krenu da rade svoj posao, piše u saopštenju Demokratske stranke.

(Espreso.co.rs/Ds.org.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.