IMAMO DOVOLJNO DOKAZA DA OFANZIVNO DELUJU PROTIV SRBIJE! Vučić objasnio zašto su zaposleni u ambasadi u Makedoniji povučeni!
Foto: EPA/Nikos Arvanitidis

stigla reakcija

IMAMO DOVOLJNO DOKAZA DA OFANZIVNO DELUJU PROTIV SRBIJE! Vučić objasnio zašto su zaposleni u ambasadi u Makedoniji povučeni!

Mnogo je špekulacija i mislim da će u narednih 10 dana sve biti mnogo jasnije - rekao je Vučić

Objavljeno: 13:20h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su zaposleni u Ambasadi Srbije u Makedoniji povučeni na konsultacije nakon što je od nadležnih obaveštajnih organa "dobijeno dovoljno dokaza o veoma ofanzivnom delovanju protiv organa i institucija Srbije".

OTKRIVEN RAZLOG: Srbija povukla ambasadore zbog podrške Makedonije Kosovu!

- Naše je da naši ljudi budu pripremljeni i spremni. Biće nekih promena u našem osoblju i da zaštitimo prijateljstvo naše sa Makedoncima, a i kako da se ponašamo u novom okruženju. Mnogo je špekulacija i mislim da će u narednih 10 dana sve biti mnogo jasnije - rekao je Vučić.

DRAMATIČNO: Osoblje iz ambasade Srbije u Skoplju HITNO povučeno na konsultacije u Beograd, NIKO NE ZNA ZAŠTO!

Predsednik je novinarima rekao da će Srbija nastaviti da razvija prijateljske odnose.

Na pitanje ima li ovaj postupak veze sa članstvom Kosova u UNESCO, Vučić je rekao da "ćemo mi svoje interese da štitimo i gradićemo dobre odnose sa Skopljem".

- Ali, kako bih vam rekao... Ti odnosi će morati da budu zasnovani na uzajmnom poštovanju. Da li će Albanci da uvrste Kosovo na dnevni red skupštine UNESCO... Naš je posao da zaštitimo interese Srbije, a da pri tom ne narušimo interese durgih zemalja - dodao je Vučić.

Ukazao je da tu ima "mešanja nekih drugih sila": - Ima mešanja nekih drugih sila. Naše je da umemo da odgovorimo i da umemo da zaštitimo naše delovanje od uticaja spoljnih faktora - rekao je on.

Upitan da li misli na Rusiju, odgovorio je: "Nisam pomislio na Rusiju".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.