NE MOŽE I SA NAMA I SA VUČIĆEM: Janković se javno odrekao DS!
Foto: Beta

oštro!

NE MOŽE I SA NAMA I SA VUČIĆEM: Janković se javno odrekao DS!

Predsedništvo Pokreta je jednoglasno odlučilo da u takvim okolnostima Pokret ne može da nastavi razgovore o saradnji

Objavljeno:

Pokret slobodnih građana Saše Jankovića saopštio je danas da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa Demokratskom strankom (DS) zbog toga što je predsednik DS Dragan Šutanovac, kako se navodi u saopštenju, javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava.

"U stanju prikrivene diktature pod fantomkama, time se suštinski učestvuje u lažiranju demokratije i simulaciji dijaloga. Građani Srbije imaju pravo da znaju ko stoji sa koje strane. Beskrajne političke kombinatorike moraju biti zamenjene čvrstim i principijelnim stavovima u koje se građani Srbije uvek mogu pouzdati. Niko nema pravo da se kocka njihovim poverenjem", navodi se u saopštenju Jankovićevog pokreta.

Taj pokret je izrazio žaljenje zbog, kako se navodi, "zaokreta predsednika DS" ali i ponovio da je jedini dijalog koji će ikada imati sa Aleksandrom Vučićem isključivo "razgovor o mirnoj predaji vlasti".

foto: Beta/Miloš Miškov

Predsednik Pokreta slobodnih građana Saša Janković je ocenio da potez predsednika DS "predstavlja kršenje prvog principa i uslova saradnje opozicije – da nema neposredne niti posredne saradnje sa vlašću Srpske napredne stranke".

"Predsedništvo Pokreta je jednoglasno odlučilo da u takvim okolnostima Pokret ne može da nastavi razgovore o saradnji. Šutanovac je, između ostalog, izjavio da će demokrate svoj predlog ustavnih izmena poslati 'predsedniku' Aleksandru Vučiću i da debata treba da počne prvo na nivou eksperata", dodaje se u saopštenju.

foto: Youtube printscreen

Predsednik DS, Dragan Šutanovac, kazao je ranije danas da nema problem da podrži Jankovića kao kandidata za gradonačelnika, ali da je sam Janković rekao da nije zainteresovan.

ŠUTANOVAC: Nemam problem da podržim Jankovića za gradonačelnika, ali nije zainteresovan

"Nemam problema sa Jankovićem, ja sam s njim i u lično dobrim odnosima", kaže Šutanovac.

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.