KARIĆ SE VRAĆA U POLITIKU! Pravi odbore PSS po Srbiji, Popov novi urednik BK TV! (VIDEO)
Foto: Dragan Kadić, Zorana Jevtić

IPAK SE OKREĆE

KARIĆ SE VRAĆA U POLITIKU! Pravi odbore PSS po Srbiji, Popov novi urednik BK TV! (VIDEO)

Da li vas ovo iznenađuje?

Objavljeno:

Dug put prešao je Bogoljub Karić otkako se 17. januara 1954. rodio u Peći, od oca Janićija i majke Danice. Diplomirao je na prirodno-matematičkom fakultetu u Prištini, smer geografija, a na Ekonomskom fakultetu u Nišu magistrirao je na temi "Organizacija i razvoj male privrede".

KARIĆ JE OPET HIT NA INSTAGRAMU! Seo je na bratov grob, pa se obratio grobarima na nesvakidašnji način! (VIDEO)

Upravo će organizacija male, a onda sve veće privrede obeležiti profesionalni put najpoznatijeg od svih Karića.

Zajedno s braćom, krenuo je od zadimljenih kosovskih kafana s vokalno-instrumentalnim sastavom (VIS) "Plave zvezde". Bogi je svirao bas i bio menadžer benda.

foto: Privatna arhiva

- Mogu slobodno da kažem da su "Plave zvezde" otvorile vrata roku, "Bitlsima" i "Šedousima", "Rolingstonsima" na Kosmetu - rekao je jednom prilikom Bogoljub Karić.

- Danas kažu da sam ja bivši harmonikaš. Nikad nisam svirao harmoniku. Mogu samo da žalim što ne znam. I to kažu tako kao da je to nešto ružno. Čudan smo mi narod. Zamislite, znati svirati harmoniku to je nekome ovde ružno. Svašta, bogami.

KO ĆE SVE GLUMITI U FILMU O KARIĆU! Mel Gibson kao Bogoljub, Džulija Roberts Milanka, a Šeron Stoun...

Ime benda bilo je, prema Bogoljubovom svedočenju, inspirisano nebom iznad Peći.

Uz muzičku karijeru, Karići su se posvetili i biznisu, pa su u svojoj garaži otvorili radnju precizne mehanike. Ostalo je istorija. Telekomunikacije, građevinarstvo, finansije, obrazovanje, mediji, trgovina...

Mobtel.

Direktor je i vlasnik privatnog „BK“ univerziteta i još nekoliko firmi u Srbiji i inostranstvu.

Kako sam kaže, danas zida milione kvadrata po ex-SSSR.

Bogoljubova najveća ljubav ipak je bila i ostala (posle Milanke, naravno) politika. Otkako je pobegao iz Srbije 2006. godine zbog optužbi o proneverevama ogromnih svota novca upravo preko Mobtela, 10 godina trajala je njegova odiseja po bivšim sovjetskim republikama.

Baze su mu bile Belorusija i Moskva, odakle je optuživao Mlađana Dinkića "da mu je sve smestio" i da je probao da ga reketira.

foto: Marina Lopičić

Optužbe su, doduše na Karićev račun, slali i iz vladajuće SNS, ponajviše iz usta Aleksandra Vučića.

Sve se, međutim, u volšebno kratkom roku ispeglalo, pa je Bogoljub od osobe koja će biti uhapšena čim nogom kroči u Srbiju odjedanput osvanuo iza leđa tog istog Vučića, na mitinzima širom Srbije u predizbornoj kampanji.

Poslednjih dana Bogoljub i 41 Karić mašu s mora, gde se najbrojnija srpska tajkunska porodica brčka.

I dok Srbijom kolaju glasine da noć u Splendidu, gde su svi ti silni Karići smešteni, košta tričavih 15.000 evra, Boguljub, kako Espreso saznaje, uveliko sprema politički kambek.

Ovih dana regrutuju se ljudi po Srbiji, prave ili obnavljaju odbori Pokreta snaga Srbije, koji je jednom davno, u decembru 2003. godine, osvojio skoro 570.000 glasova.

JA SA SVOJIM VRATAROM PRAVIM ROŠTILJ I SVE OSTALO: Karić isprozivao Donalda Trampa! (FOTO)

Maltene svaki peti Srbin od onih koji su tad glasali zaokružio je ime Bogoljuba Karića, koga je u predizbornoj kampanji proslavila "zelena salata".

Upravo s tom istom zelenom salatom sačekala ga je novinarka Espresa, kad se slavodobitno vratio u Srbiju 31. decembra prošle godine.

Taj događaj prenosile su televizije, a niko tad nije mogao da pretpostavi da, osim zastarevanja tužbe protiv njega, Karić planira i povratak u politiku.

Kako je cela Srbija čula za mene za minut i po? Dala sam Bogoljubu SALATU, a on meni... BABUŠKE! (VIDEO)

To se ovih dana dešava, a dešava se i obnavljanje BK televizije, čiji će novi urednik biti, kako ekskluzivno saznajemo, Miodrag "Ipak se okreće" Popov.

Jedno je izvesno: biće zelene salate!

(S. M. S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.