U VOJSKU TOG BOLESNIKA VULINA NE IDEM NI MRTVA! Biljana Srbljanović poručila ministru da može da je poljubi u du*e!
Foto: Damir Dervišagić, Zorana Jevtić

IZREVOLTIRANA

U VOJSKU TOG BOLESNIKA VULINA NE IDEM NI MRTVA! Biljana Srbljanović poručila ministru da može da je poljubi u du*e!

Ona je, vidno izrevoltirana, poslala javnu poruku Vulinu, u kojoj je imala šta da kaže!

Objavljeno: 12:32h

Povodom saopštenja ministra odbrane Aleksandra Vulina, da bi žene u Srbiji uzrasta mlađeg od 50 godina morale da prođu obaveznu obuku za davanje prve pomoći i postupanje u vanrednim situacijama, oglasila se i dramska spisateljica Biljana Srbljanović.

Ona je, vidno izrevoltirana, poslala javnu poruku Vulinu, u kojoj je imala šta da kaže!

Ono što je napisala na svom Fejbuk profilu, prenosimo vam u celosti:

"Ume li neko ovom bolesniku da objasni da on može mami svojoj nešto da odluči, da istom prilikom može da me poljubi u guzicu u strazburu, pre nego što me natera da ulazim u bilo kakvu prisilnu vojnu obuku, kao i da se obavesti da je, još i njegova generacija i desetine pre nje, već imala obaveznu predvojničku obuku sa sve kursem prve pomoći, sve do fakulteta. ili je i tada bio čorav, pa su ga oslobodili polaganja i tih predmeta u srednjoj i tih ispita na faksu?

foto: Facebook / Biljana srbljanović

Da li se moron seća da smo, još kao deca, morali da pucamo na strelištu, da fingiramo davljenje plastičnih lutaka i polazemo prepovijanje zavojima i da nam je to bilo spektakularno beznačajno znanje i veština prilikom svakog od četiri rata čijem izazivanju je lično doprineo? takodje, da li bolesnik zna koliko bi koštalo ovo zamišljeno prisilno privodjenje žena, ili kako on naziva "dama", u realizaciju njegovih vlažnih snova o ženi u uniformi koja daje usta na usta prvu pomoć prilikom sledećeg rata sa celim svetom, koje je uobičajavao izazivati? hospitalizujte vulina i to u civilnu bolnicu. na vojnu ne bi smeo imati pravo, jer je od služenja vojnog roka bežao kao mala pička, pa ga sada, sa skoro pedeset, stigla kriza prigovora savesti.

Ja u njegovu jedinicu ne idem ni mrtva.

NOTA BENE: i zašto bi, uopšte, samo žene morale prolaziti nekakvu vojnu obuku prve pomoći? šta je to, ženski posao, on da gadja, ona da previja? da li vulin ima svest o tome šta je rodna diskriminacija i da je model kosovke devojke koja nariče nad mrtvima postoji samo još u antičkoj tragediji? nije ženino da vida rane ratniku, pogotovo ako je taj ratnik spreman da se retroaktivno pravi da je čorav da bi izbegao regrutaciju, sve vičući "napred junaci" umesto "za mnom, vojsko, idem prvo ja da ginem" - navela je Srbljanović.

Podsetimo, pre samo dva dana, Vulin je najavio ovu vojnu obuku kao obaveznu, ističući da su i muškarci i žene u Srbiji ravnopravni u svemu, pa i kada je u pitanju odbrana zemlje.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.