Dželat odlazi na parastose svojim žrtvama. Sedi u čelu stola. Plače s majkom! NA KOGA LI JE MISLIO SINIŠA KOVAČEVIĆ kad je tvitovao o Oluji?
Foto: Beta/Dragan Gojić/Fonet

nema im ravnih

Dželat odlazi na parastose svojim žrtvama. Sedi u čelu stola. Plače s majkom! NA KOGA LI JE MISLIO SINIŠA KOVAČEVIĆ kad je tvitovao o Oluji?

Za Srbiju vojna operacija Oluja je najmasovnije i jedno od najsurovijih etničkih čišćenja koje su se dogodilo u ratovima na prostorima bivše SFRJ, a u kojem su oko 62 odsto žrtava bili civili

Objavljeno:

U Hrvatskoj i Srbiji obeležava se 22. godišnjica od vojno-policijske akcije Oluja, koju zvanični Zagreb obeležava kao Dan pobede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja, dok se u Srbiji 4. i 5. avgust obeležavaju komemoracijama i sećanjem na stradale i prognane u toj akciji.

I dok jedni slave oslobođenje i pobedu, sa druge strane teku suze onih koji su proterani i koji su ostali bez svega.

Obeležavanju godišnjice prisustvovao je ceo državni vrh Srbije, predstavnici pokrajinske vlade i Grada Novog Sada, predstavnici Srba iz Hrvatske, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, kao i oko 30.000 ljudi.

Narod PLAČE, ministri se UBIŠE OD SMEHA sa sve svećama u rukama?! ŠTA VAM JE TO TOLIKO SMEŠNO NA OBELEŽAVANJU OLUJE? (FOTO)

Tako se još jednom pokazalo da je sve moguće. Oni koji su devedesetih pozivali na rat i želeli da stvore Veliku Srbiju danas su u prvim redovima na obeležavanju godišnjice.

foto: Beta/Dragan Gojić

Pre 22 godine su bili spremni da ratuju i odveli su zemlju u rat, Aleksandar Vučić je tada kao veliki radikal bio rame uz rame Šešeljem i pričao kako će za jednog ubijenog Srbina ubiti 100 Muslimana. Kako nakon svega toga nekadašnji ratni huščaki mogu da izađu pred žrtve rata? Kako ih nije sramota da danas pale sveće kada su upravo oni svojim idejama i politikom doveli do stradanja ljudi?

foto: Marina Lopičić/Zorana Jevtić

Srpski dramaturg Siniša Kovačević je u samo nekoliko redova objasnio licemerje onih koji su danas na čelu države i pale sveće na komemoracijama žrtvama.

On je na svo Tviteru napisao - Piroman se ističe u gašenju požara. Ubica je na mestu zločina. Dželat odlazi na parastose svojim žrtvama. Sedi u čelu stola. Plače sa majkom.

I dok su se neki u komentarima na nejgovom Tviteru složili sa njegovom konstatacijom drugi su pak imali nešto drugačije mišljenje. Neki smatraju da pravi pisac ne treba da serenda na Tviteru, dok je drugi pitao jel ovo neka nova igra "pronađi Jankovića".

Na samom kraju ostaje i pitanje šta je to toliko bilo smešno ministrima i da li zaista nemaju toliko obraza? Kakav čovek treba da budeš da bi se na komemoraciji žrtvama rata provodio kao na žurci?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.