NAPREDNJACI ZLOUPOTREBILI DECU! Pionirke FK Mašinac naterali da poziraju sa zastavom SNS!
Foto: Printscreen FB Perica Krstić

bruka

NAPREDNJACI ZLOUPOTREBILI DECU! Pionirke FK Mašinac naterali da poziraju sa zastavom SNS!

Od 15 devojčica, njih 5 drži raširenu zastavu Srpske napredne stranke

Objavljeno:

Iako u zakonu jasno stoji da deca nikako ne treba da se koriste za političku promiciju, a još i da je zabranjeno da se politika meša u sport, naprednjaci sa juga Srbije uspeli su jednim udarcem da urade i jedno i drugo.

Naime, pionirke Ženskog fudbalskog kluba Mašinac, na fotografiji napravljenoj na Seličevici, na proslavi Svetog Ilije, drže zastavu Srpske napredne stranke.

Od 15 devojčica koliko je na fotografiji, njih 5 drži raširenu zastavu, dok je iza njih još jedno obeležje vladajuće partije, pišu Južne vesti.

Dugogodišnji trener Mašinca, Perica Krstić rekao je kaže da je fotografija nastala na Seličevici, gde su decu odveli ljudi iz Opštine Gadžin Han, koji su proslavljali Svetog Iliju.

Upitan zbog čega se maloletne članice kluba koriste za promociju stranke, kaže da nije ni bio upoznat sa time da one drže zastavu naprednjaka, iako je i sam na fotografiji, koja je bila okačena i na njegov Fejsbuk profil.

- Ne znam kako su te zastave došle, ja nisam mnogo obraćao pažnju na te stvari. Nisam ni video koje su zastave iskreno, jesam na fotografiji, ali nisam obratio pažnju - rekao je on, i dodao da je "iznenađen informacijama da nije zakonito koristiti decu u svrhe političke propagande", kao i da "Zakon o sportu zabranjuje upliv politike u sportske klubove".

- Ja nisam ni znao da je to zabranjeno, sad ste me iznenadili tim informacijama. Opština Gadžin Han je to organizovala, oni su odvezli decu tamo i bili domaćini. Ne znam da li je to stranka ili Opština bila, ali tamo nisu bili članovi samo jedne stranke, niti smo mi bili u tom smislu opredeljeni politički - "objasnio je" Krstić, i dodao da su na fotografiji i roditelji nekih devojčica, te da im zastave "nisu silom nametnute".

(Espreso.co.rs/Južne vesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.