POBEDILI SMO BARABE KOJE SU SE BOGATILE OD DRŽAVNIH RESURSA: Meštani Lipara otkrili kako su "oduvali" Vučićev SNS!
Foto: Google Streetview, Fonet

ubedljiv poraz naprednjaka

POBEDILI SMO BARABE KOJE SU SE BOGATILE OD DRŽAVNIH RESURSA: Meštani Lipara otkrili kako su "oduvali" Vučićev SNS!

SNS ubedljivo izgubila od grupe građana

Objavljeno: 21:19h

Srpska napredna stranka izgubila je i više nego ubedljivo na jučerašnjim izborima za novi saziv Mesne zajednice u selu Lipar u opštini Kula u Vojvodini. Pobedu su odneli kandidati sa nestranačke liste.

Dušan Miščević iz Saveta mesne zajednice kaže za "Espreso" da Srpska napredna stranka izgubila od grupe građana, i da je to klasičan primer otpora opštinskom režimu.

- Četiri godine Srpska napredna stranka nije na vlasti ovde, a sve je krenulo zbog vodovoda i groblja. Opštinska vlast su barabe koje su tu da bi se bogatile od državnih resursa. Hteli su da vodovod i groblje, koji su finansirani od samodoprinosa 1969, 1970. godine, ljudi odavde su izdvajali za to od svojih plata, da pripoje JKP "Komunalac" iz Kule, i da se onda to privatizuje. Međutim, meštani Lipara ne daju vodovod i groblje, i ova pobeda je ubedljiva jer ne damo da se bogate preko naše grbače. Da nije bilo kupovine glasova, kao što ih svuda ima, pobeda bi bila još izraženija - rekao je Miščević za "Espreso".

POČELO JE! SNS ubedljivo poražen na izborima u Liparu!

Petar Marić iz ovog sela pored Kule kaže za "Espreso" da je logično što je Srpska napredna stranka izgubila, i da su se meštani složili da hoće da žive dobro kao u poslednje četiri godine, otkad oni nisu na vlasti.

- Biće isto sada kao i poslednje četiri godine. Nama je dobro, mi se ne žalimo, i ne damo ono što je naše. Kada su oni bili na vlasti bilo je loše - rekao je Marić.

foto: Beta

Izborni dan u Liparu protekao je u napetoj atmosferi bez incidenata, sa pojačanim prisustvom policije, kako u uniformama, tako i u civilu. Predstavnici lokalne samouprave su izborni dan pratili iz obližnje kafane, ali su napustili Lipar pre nego što je birački odbor zalepio zapisnik sa izbornim rezultatom na oglasnu tablu. Pobednici su uspeh na izborima proslavili ispred seoske crkve. U Liparu se već četvrtu godinu zaredom vodi svojevrsni "rat" sa lokalnom vlašću oko nadležnosti nad seoskim vodovodom i grobljem. U atmosferi seoskog otpora prema vladajućem SNS-u, u Liparu je na nedeljne izbore na jedinom biračkom mestu od 1.265 upisanih birača glasalo njih 695, što je izlaznost za koju su meštani rekli da se "ne pamti".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.