TADIĆ NAJAVIO: Opozicija blizu dogovora o beogradskim izborima! (FOTO)
Foto: Fonet

veliki pomak

TADIĆ NAJAVIO: Opozicija blizu dogovora o beogradskim izborima! (FOTO)

Tadić je govorio i o saradnji sa strankama koje imaju drugačiju stratešku orijentaciju

Objavljeno: 17:25h

Boris Tadić je precizirao da SDS "u ovom trenutku razgovara sa Pokretom slobodnih građana Saše Jankovića i Demokratskom strankom", ističući da su ti razgovori "daleko odmakli".

"Vrlo skoro", kratko je najavio Tadić i primetio da je "velika šteta što se opozicija nije ujedinila na prethodnim predsedničkim izborima".

Govoreći o saradnji i sa strankama koje imaju drugačiju stratešku orijentaciju, poput Dveri, Tadić je ukazao da bi bilo apsurdno sa njima graditi savez, ali je ocenio da se i sa tim strankama mora razgovarati o "centralnom pitanju", a to su uslovi za izbore.

foto: Damir Dervišagić

Mi smo vrlo blizu dogovora, ne samo o izborima u Beogradu, nego i parlamentarnim izborima, izjavio je danas FoNetu predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić, govoreći o ujedinjavanju opozicije.

Hvala bogu, rekao je Tadić i objasnio da je reč o strankama koje su politički i programski srodne.

"Vidim da neki razgovaraju i sa Vukom Jeremićem, nemam ništa protiv da i on pristupi, ali bi bilo apsurdno da tom pokretu pristupe stranke koje imaju potpuno drugačije viđenje naše strateške orijentacije", napomenuo je Tadić. Dogovori se vode o jedinstvenoj listi, jedinstvenim kandidatima i jedinstrvenim politikama, objasnio je Tadić, ali nije želeo da kaže kada bi oni mogli da budu završeni i predočeni javnosti.

foto: Zorana Jevtić

Upitan kakav ima stav u pogledu bojkota izbora, ukoliko uslovi izborne utakmice ne budu ravnopravni, Tadić je uzvratio da u ovom trenutku na to pitanje ne može da odgovori, ali da ostavlja otvorenim sve mogućnosti.

"Svakako se, pre izbora, moramo izboriti za normalne uslove i to je najvažnije pitanje", konstatovao je Tadić, uz opasku da Aleksandar Vučić ima priliku da otvori društveni dijalog o toj temi.

"Mogao bi da traži mišljenje od opozicije i nevladinih o uslovima za izbore, kao što sada traži mišljenje o Kosovu i Metohiji", objasnio je Tadić.

Ako kaže da je spreman na dijalog o temi Kosova, upitao je Tadić, zašto onda ne bi otvorio društveni dijalog i o toleranciji u društvu, pomirenju i pravu na drugačije mišljenje.

Time bi se Vučić kvalifikovao da opozicija učestvuje u razgovoru i o velikoj temi Kosova i Metohije, zaključio je Tadić.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.