Vamp žena MUP-a Srbije upravo je dobila važno unapređenje! Šta li kaže Biljana Popović na to?
Foto: printscreen/mup, Fonet

nova funkcija

Vamp žena MUP-a Srbije upravo je dobila važno unapređenje! Šta li kaže Biljana Popović na to?

Dijana Hrkalović je u prethodne dve godine postigla zapažene rezultate

Objavljeno:

Na poslednjoj sednici vlade za novog državnog sekretara MUP-a Srbije izabrana je Dijana Hrkalović, magistar psihologije. Na istoj sednici za državnog sekretara MUP-a je reizabrana Biljana Popović - Ivković.

Dijana Hrkalović je u prethodne dve godine postigla zapažene rezultate na poziciji sekretara Uprave kriminalističke policije (UKP), kojim je koordinirala nakon što je dotadašnji načelnik Srđan Paskvali otišao u penziju.

Učestvovala je i u mnogim istragama koje su zadale udarac organizovanom kriminalu i korupciji, a mnoge od tih akcija je i sama koordinirala.

Javnost je Dijanu Hrkalović prvi put imala priliku da vidi na konferenciji za novinare povodom otkrivanja vozača „kantrimena” Marka Milićeva koji je usmrtio Luku Jovanovića na Brankovom mostu pre tri godine, 25. jula 2014. godine. Iako se tada nije zvanično obratila novinarima, nezvanično se od njenih kolega moglo čuti da je imala zapaženu ulogu u rasvetljavanju ovog slučaja.

Posle toga se, kao izaslanik MUP-a, pojavila na konferenciji u Madridu prilikom zaplene 3,5 tona kokaina švercovanog iz Južne Amerike u Evropu. U akciji je učestvovala i naša policija, a među uhapšenima je bilo i državljana Srbije…

Osim ovih akcija, učestvovala je i u mnogim zaplenama narkotika i otkrivanju laboratorija za proizvodnju skanka, marihuane i ekstazija, otkrivenih u našoj zemlji, kao i u drugim osetljivim policijskim istragama.

Pre pozicije sekretara UKP, Dijana Hrkalović je bila zamenik šefa kabineta ministra Nebojše Stefanovića, a u MUP je došla iz Bezbednosno-informativne agencije. Za sada nije poznato ko će voditi Upravu kriminalističke policije.

(Espreso.co.rs / Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.