PRETNJE I UCENE, SNS TRAŽIO DA SE POVUČE IZ IZBORA: Tetovirani i ćelavi batinaši mi svaki dan dolazili pred kuću!
Foto: Printscreen/N1

član romske demokratske stranke

PRETNJE I UCENE, SNS TRAŽIO DA SE POVUČE IZ IZBORA: Tetovirani i ćelavi batinaši mi svaki dan dolazili pred kuću!

Dugogodišnji predsednik Mesne zajednice "Šangaj" Bela Kurina bio primoran pod pretnjama i ucenama da povuče svoju kandidaturu

Objavljeno: 21:00h

Dugogodišnji predsednik mesne zajednice u novosadskom naselju Šangaj, Bela Kurina, povukao je svoju kandidaturu svega pet dana pred izbore, koji se održavaju u nedelju. Takvoj odluci, kaže, kumovale su pretnje i zastrašivanja, za koje optužuje Srpsku naprednu stranku.

Dvanaest godina – toliko je bela Kurina bio predsednik Saveta mesne zajednice u svom rodnom naselju. Za to vreme, stekao je i nadimak.

- Poštovanje, ministre! Kako ste? Hoće li biti nešto za ovaj Šangaj, malo bolje ili gore? To vam je ministar, nije direktor – ministar Šangaja - tako mu se obraćaju.

foto: Printscreen/N1

Ministar Šangaja se kandidovao i šesti put. Međutim, kako tvrdi, prošle nedelje su njegovu kuću počeli da obilaze ljudi koji su za cilj imali da ga zastraše. I uspeli su.

- Oni kao sumanuti, sa pet-šest auta, po pet njih budu u autu, to su batinaši. Znate šta? Ne treba da vas tuku. Kad izađe, kad vidite kako izgleda – to je sve metar i devedeset, širina osamdeset, istetovirani, ćelavi - priča za N1 Bela Kurina, predsednik Romske demokratske stranke.

Nekoliko dana kasnije, umesto istetoviranih i ćelavih, dobio je, kaže, poziv iz Srpske napredne stranke, s kojom je Kurinina partija jedno vreme bila u koaliciji. Na tom sastanku mu je, tvrdi, poručeno da on i još četiri kandidata Romske demokrarske stranke moraju da se povuku iz trke, što je na kraju – i prihvatio.

foto: Printscreen/N1

- Ja sam moje bivše kolege, bivše koalicione partnere iz Srpske napredne stranke zamolio – da li mogu ja da ostanem, a da povučem njih četvoro? Oni su rekli – ne možeš ni ti, kažu, oni moraju da osvoje svih sedam mesta.

- Između redova ako pročitaš, ako nećeš milom, onda ćeš silom - odgovara Kurina.

Šef novosadskih naprednjaka Miloš Vučević kaže da nije čuo za navodne predizborne pritiske, i poziva nadležne da utvrde da li je nepravilnosti bilo. Ipak, svom bivšem koalicionom partneru – ne veruje na reč.

foto: Fonet

- Znači, gospodin koji je zvanično optužen za kupovinu glasova, za razne malverzacije sa glasovima, koji je zvanično, od strane državnih organa optužen da je kršio izborna pravila, više puta – on kaže da se krše izborna pravila - navodi Miloš Vučević koji navodi da su oni Kurinu izbacili iz koalicije.

Kandidati najvećeg dela opozicionih stranaka ni ne učestvuju na ovim izborima. U Demokratskoj stranci kažu da ne žele da daju legitimitet izbornoj trci u kojoj jedan kandidat ima prednost od pedeset metara u startu.

foto: Printscreen/N1

- Jasno je da je taj koji kreće od pedesetog metra u povoljnom položaju, a ostali u podređenom i teško mogu da ga sustignu. U takvom položaju se nalaze svi oni koji izlaze na izbore i takmiče se sa kandidatima SNS -kaže Veljko Krstonošić, predsednik GO DS u Novom Sadu.

Rezultati trke su, međutim, jasni - na izborima za savete mesnih zajednica u Novom Sadu, održanim prošle nedelje, kandidati Srpske napredne stranke osvojili su svih 277 mesta. Na izborima koji, na papiru, nisu pollitički već - građanski.

(Espreso.co.rs / Izvor: N1info.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.