POLICIJA NE RADI NIŠTA, A NADLEŽNI ĆUTE! Novinarki KRIK-a obijen stan zbog priče o Aranitoviću, NIKO NIŠTA NE PREDUZIMA!
Foto: Fonet

da li je moguće

POLICIJA NE RADI NIŠTA, A NADLEŽNI ĆUTE! Novinarki KRIK-a obijen stan zbog priče o Aranitoviću, NIKO NIŠTA NE PREDUZIMA!

Prilikom provale, u stanu novinarke KRIK-a je sve ispreturano, ali ništa od vrednosti nije izneto, što se može tumačiti i kao opomena

Objavljeno: 23:26h

Novinarki Mreže za istraživanje kriminala i korupcije - KRIK Dragani Pećo, koja se bavi istraživačkim novinarstvom, obijen je stan 7. jula, i to kada je radila na tekstu o identitetu batinaša koji su maltretirali novinare i građane tokom polaganja zakletve predsednika Aleksandra Vučića.

Ona je tokom svog istraživanja otkrila da je jedan od nasilnika Borko Aranitović, deo ekipe ubijenog narko-dilera i vođe huligana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi

Prilikom provale, u stanu novinarke KRIK-a je sve ispreturano, ali ništa od vrednosti nije izneto, što se može tumačiti i kao opomena, o čemu je tvitovao i novinar KRIK-a Stevan Dojčinović.

On je podsetio da slučaj još nije rešen, a Dragana Pećo je posle provale izjavila da je veoma uiplašena i da očekuje da će se policija i tužilaštvo ozbiljno posvetiti rešavanju tog slučaja, pošto je obijen stan novinara koji se bavi istraživačkim novinarstvom.

Posle provale u njen stan reagovao je i POkret slobodnih građana, koji je saopštio Pokret slobodnih građana Saše Jankovića, koji je zatražio od državnih organa hitno rasvetljavanje upada u stan novinarke Dragane Pećo. U njihovom saopštenju ocenjeno je da je reč o pokušaju zastrašivanja novinarke i tog portala, za koji se navodi da je otkrio i predstavio javnosti "veliki broj afera Vučićevog režima".

Povodom ovog slučaja reagovalo je više novinarskih udruženja, a UNS i NUNS su zatražili da se što pre razjasni ko je i zašto obio stan, pozvavši policiju i tužilaštvo sa daju prioritet ovom slučaju.

foto: printscreen

Apeli su međutim ostali bez odgovora, i umesto razjašnjenja ovog slučaja pitanja se množe, dok nadležni ćute.

(Espreso.co.rs/ Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.