SVETSKI CAR! Srpski inženjer izmislio nešto što nije niko pre njega!
Foto: Promo

pokidao!

SVETSKI CAR! Srpski inženjer izmislio nešto što nije niko pre njega!

Radovan je razradio komponente ovog sistema koje su neophodne za rad oblačnih nodova cloudcoina, uključujući podelu servera po kontejnerima i principe za njihovu interakciju

Objavljeno:

Radovan Bajić, inženjer organizacionih nauka iz Beograda, učestvovao je u projektovanju nove svetske valute, s tim da je razradio deo sistemske arhitekture za proveru autentićnosti ove valute.

U razradi CloudCoin primenjuje se revolucionarna tehnologija koja zamenjujue blok-lanac [block chain] koji se koristi u kriptovalutama. Nova tehnologija se zove RAIDA (Redundant Array of Independent Detection Agents). Ovo je druga tehnologija (Block Chain je prva!) koja pomaže rešiti problem fizičke celovitosti koja je karakteristična za digitalne valute.

Radovan je razradio komponente ovog sistema koje su neophodne za rad oblačnih nodova cloudcoina, uključujući podelu servera po kontejnerima i principe za njihovu interakciju.

Osnivač projekta stvaranja nove valute Šon Vorsington [Sean Worthington], profesor informatike iz Kalifornije, smatra veoma značajnim i vrednim doprinos srpskog stručnjaka:

- Sigurnost, odnosno pouzdanost je temeljni uslov za karakteristiku bilo koje valute, i upravo u tome je osnovna zasluga Radovana.

Inženjer organizacionih nauka Radovan Bajić priča da je okupiran idejom elektronskog novca, čak je zamolio da mu se njegova plata isplaćuje u cloudcoin-ovima.

- Budućnost je u elektronskom novcu - ubeđen je inženjer organizacionih nauka iz Beograda, - jer je jednostavan u upravljanju, mobilan, vi možete platiti bilo koju uslugu ili robu u bilo kojoj zemlji i da ne snosite dodatne troškove što se dešava prilikom transfera nacionalnih valuta. Za godinu-dve cloudcoin koštaće 20-30 puta više nego danas.

Zato, po mišljenju Radovana, neophodno je informisati ljude, pričati njima šta je to u stvari, u čemu je prednost kriptovanog novca u odnosu na nacionalnu valutu. U tu svrhu Radovan želi da samostalno lansira verziju web-stranice na srpskom jeziku. Beograđanin planira da realizuje svoj plan do decembra.

U najbliže planove projekta CloudCoin spada izlaz cloundcoin-a na decentralizovanu berzu kriptovaluta DEX-TRADE koja omogućuje otkup i prodaju, bez ikakvih poteškoća, kriptovalute i fiducijarnog novca. Koncem maja je lansirana pojednostavljena verzija berze na kojoj vlasnici nove valute mogu vršiti prodaju i kupovinu cloudcoin-ova.

Podsetimo da je shodno informacije Nikolasa Kvidžovica iz MSM, u Srbiji oko 3000 ljudi poseduju kriptovalute, pretežno bitcoin.U decembru ove godine u glavnom gradu Republike postvaljen je prvi bankomat (ATM) preko kojeg Srbi mogu nabavljati bitcoin.

Podsetimo da su korisnici Interneta širom celog sveta dobili pristup novoj kriptovaluti CloudCoin 15.marta. Već su otvorena prodajna mesta za virtualni novacu nekoliko zemalja, uključujući i Indiju. Po rećima učesnika projekta, cloudcoin mora da postane još modernijom i udobnijom u upotrebi virtualnom valutom u odnosu na postojeći bitcoin. Tako, za razliku od već širom sveta poznate valute razrađene na osnovu kriptografije, cludcoin koristi oblačne (Cloud) tehnologije. Provera autentičnosti cloudcoina uzima 1-2 sekunda (provera bitcoina - od 10 do 40 minuta), pri čemu se postupak kao takav vrši preko obične web-stranice ili aplikacije. Kod operacija s novom valutom korisniku ne trebaju ni registracija niti elektronski novčanik.

CloudCoin je prva valuta u istoriji čovečanstva koja se ne moze falsifikovati niti izgubiti. „Mining“ bitcoina je u stvari falsificiranje, te čak monetarni sistem baziran na metalu može imati monete koje su dodane usled mining-a.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.