KAKVA SLUČAJNOST! SNS pristalice "donirale" po 40.000 din za kampanju, a SVI ZAPOSLENI U ISTOJ OPŠTINI!
Foto: Dragan Kadić

pranje novca

KAKVA SLUČAJNOST! SNS pristalice "donirale" po 40.000 din za kampanju, a SVI ZAPOSLENI U ISTOJ OPŠTINI!

I, nije uzalud što konstantno potenciraju da sve iz svog džepa plaćaju, jer donacije koje su "dobili" od svojih članova iznose 274.571.500 dinara

Objavljeno:

Na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije pored troškova i jemstva, navedeni su i "prihodi" koje je Srpska napredna stranka "dobila" od svojih pristalica - finansijera.

Međutim, u tom izveštaju ima puno nelogičnosti, ili što bi se reklo "klasičnog pranje novca". Kao prvo, svi "davaoci" Srpskoj naprednoj stranci uplatili su istu svotu novca, odnosno 40.000 dinara. Druga nelogičnost je da dobar deo sa Voždovca.

Međutim, još jedan detalj, možda i najupečatljiviji je da je petoro "finansijera" zaposleno u Gradskoj opštini Voždovac. Nemanja Babić, Zorana Vasović - Ardalić, Nataša Prentović, Stevan Đapa i Milan Planić, koji su pomogli SNS sa 40.000 dinara, rade u Gradskoj opštini. Baš je slučajnost, je l' da?

Ovi podaci nisu ostali neotkriveni, i počeli su da se šire društvenim mrežama, i da budu predmet ismevanja. Veliki broj javnosti ubeđen je da je upravo na ovakav način Srpska napredna stranka "prala" novac za svoju predizbornu kampanju za predsedničke izbore. Baš kroz "priloge" svojih članova zaposlenih u lokalnoj samoupravi.

foto: Printscreen/Acas
foto: prtsc/acas

Napredno, nema šta! Trebalo je finansirati sve one troškove koje je Srpska napredna stranka imala tokom predizborne kampanje, od ogromne svote novca koje je dala medijima, najviše prorežimskim, preko finansiranja prevoza botova na mitinge, do troškova izbornog materijala...

I, nije uzalud što konstantno potenciraju da sve iz svog džepa plaćaju, jer donacije koje su "dobili" od svojih članova iznose 274.571.500 dinara. To što su te pare zapravo naše, neka je druga priča! Doduše, to nikako ne bi smelo da prođe bez sakncija, ali pošto je Srbija zemlja u kojoj važe samo zakoni SNS, teško da će se "pranje" novca za kampanju ikada isterati na videlo!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.