VUČIĆ SLAGAO DECU OBOLELU OD RAKA: Pre godinu i po OBEĆAO IM JE NEŠTO VAŽNO, a onda je okrenuo glavu od problema!
Foto: Vladimir Milovanović, Stefan Jokić

još jedna laž

VUČIĆ SLAGAO DECU OBOLELU OD RAKA: Pre godinu i po OBEĆAO IM JE NEŠTO VAŽNO, a onda je okrenuo glavu od problema!

Zakon je trebalo da stupi na snagu od 1. januara 2017. godine, kada se usvoji novi finansijski plan zdravstvenog fonda sa sredstvima predviđenim za tu namenu

Objavljeno:

Pre godinu i po dana, tadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić obećao je zaposlenim roditeljima dece obolele od raka, puno bolovanje, odnosno zaradu od 100 odsto tokom lečenja deteta, a sve to uoči svetskog dana dece obolele od raka. Nekoliko meseci kasnije, resorno Ministarstvo zdravlja najavilo je da će izmene Zakona o zdravstvenom osiguranju koje i predviđaju pomoć roditeljima biti usvojene do kraja 2016. godine.

VRIŠTAO MU JE OD SMEHA CEO SVET! Voditeljka CNN ispalila Vučića! Prekrstila ga je, a on ni da pisne! (VIDEO)

Zakon je trebalo da stupi na snagu od 1. januara 2017. godine, kada se usvoji novi finansijski plan zdravstvenog fonda sa sredstvima predviđenim za tu namenu.

Međutim, proverom usvojenih zakona na sajtu Skupštine Srbije veoma jednostavno se može utvrditi da zakon nije usvojen krajem 2016. godine, već se nije našao pred poslanicima ni ove godine.

foto: Filip Plavčić

Iako je u međuvremenu, Vučić postao predsednik države, činjenica je da je njegova Vlada imala dovoljno vremena da ispuni obećano od februara 2016. do kraja iste godine kada se usvaja budžet i planiraju rashodi za narednu godinu.

TREĆI KRUG GLASANJA ZA NAJVEĆU VUČIĆEVU LAŽ JE POČEO: Izaberite koja je izgovorena neistina veća!

Kao najvažnije, ističemo da je Vučić lično nekoliko puta ponovio da je kasa u suficitu, da novca ima, te da nije jasno zašto izmene zakona nisu usvojene.

U Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka podsećaju da su pre pet godina podneli inicijativu za izmenu Zakona o zdravstvenom osiguranju, sa predlogom da se roditeljima omogući da budu uz svoje dete tokom celokupnog trajanja lečenja i to uz 100 odsto novčane nadoknade. Predlog je ušao u skupštinsku procedure tokom 2015. godine ali tada inicijativa za izmenu zakona nije prihvaćena.

foto: Dado Đilas

Kako navode, tokom lečenja dece obolele od raka, roditelji u Srbiji imaju pravo na bolovanje samo četiri meseca, i podsećaju da lečenje pojedinih tumora traje i do dve godine, tako da roditelji moraju da se snalaze na razne načine.

BUŠAN KROV BOLNICE, REDOVI NEZAPOSLENIH, PENZIONERI KOJI JEDU IZ KONTEJNERA... Šta će još moći da se vidi s JARBOLA OD 120 METARA?

U ovoj organizaciji se pozivaju na podatke Instituta za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut prema kojima u Srbiji svakog dana jedno dete oboli od raka, a svake nedelje premine.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.