Zoran Živković: Ana Brnabić podseća na Vučića po BEZOBZIRNOSTI, ali je potpuno BEZOPASNA!
Foto: Zorana Jevtic, Fonet

oštro!

Zoran Živković: Ana Brnabić podseća na Vučića po BEZOBZIRNOSTI, ali je potpuno BEZOPASNA!

"Najbitnije od svega je da je Vlada počela sa radom u 7.30 sati, kao i kada je Vučić predsedavao. Niko nije objavio koje odluke su donete, već samo kada je počela sednica, što znači da se opet bavimo samo formom a ne suštinom"

Objavljeno:

Ana Brnabić će biti transmisija Vučićeve moći pošto po svojoj bezobzirnosti podseća na njega, ali je potpuno bezopasna po njegov autoritet.

I UPRKOS TOME ŠTO JE ODBIO POSLUŠNOST VUČIĆU! Bez kazne za Palmu i JS?Blic.rs

Ovako ulogu novog premijera u intervjuu za “Blic” komentariše lider Nove stranke Zoran Živković.

- Gospodin Branko Ružić, novi ministar državne uprave i lokalne samouprave, svojim gestom najbolje je pokazao kako bi trebalo svi mi da tretiramo novog premijera i Vladu kada joj je poklonio aparat za kafu, što je asocijacija na strip Marka Somborca i ulogu nekadašnjeg predsednika Vlade Mirka Cvetkovića. I u jednom i u drugom slučaju radi se o ličnostima koje nemaju politički autoritet ili moć da vode Vladu, s tim što je Cvetković, za razliku od Brnabićeve, imao barem životno iskustvo - kaže Živković i dodaje da je neophodno da premijer bude čovek najvećeg političkog autoriteta u vladajućem rangu. Kako ističe, prvog dana rada nove vlade nastavljeno je sa operetskim običajima.

- Najbitnije od svega je da je Vlada počela sa radom u 7.30 sati, kao i kada je Vučić predsedavao. Niko nije objavio koje odluke su donete, već samo kada je počela sednica, što znači da se opet bavimo samo formom a ne suštinom. Takođe, nove rokade u Vladi, kao što je slučaj sa Vulinom i Đorđevićem, dokaz su da nije važno ko će šta da radi, ko će da se bavi vojskom a ko socijalom, već da je to družina kojom upravlja Vučić. Kada se Vučiću prohte, ta družina će se baviti privredom ili zdravstvom i održavaće se samo na ponavljanju laži. Pošto je 95 odsto onoga što Vučić kaže poluistina ili laž - tvrdi Živković.

Predsednik Nove stranke smatra da bi opozicija pred predstojeće lokalne izbore u Beogradu trebalo da se svrsta u dve kolone.

foto: Zorana Jevtić

- Jednu koaliciju bi trebalo da čine političke organizacije koje zagovaraju proevropski put Srbije, dok drugu stranke koje su protiv Vučića, ali i EU. To bi bila logična podela na realnim, ideološkim principima. Mislim da bi i jedna i druga koalicija prešle cenzus, s tim što bi postojala mogućnost i postizanja postizbornog dogovora - naglašava Živković.

Kako ističe, najvažnije je da se prvo postigne dogovor na realnim principima na kojima će biti zasnovana koalicija, pa tek onda da se razmatra ime zajedničkog kandidata za gradonačelnika.

- Mislim da bi, pošto napravimo koaliciju, trebalo da sprovedemo objektivno i nezavisno istraživanje unutar opozicije o najboljem kandidatu za gradonačelnika. Što se Nove stranke tiče, spremni smo da predložimo Vesnu Rakić Vodinelić, ali i da razmotrimo kandidate drugih stranaka - objašnjava Živković.

Neću tužiti Martinovića

Živković je najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv odgovornih u ministarstvima unutrašnjih poslova i odbrane zbog dostavljanja njegovih ličnih podataka o služenju vojnog roka i nošenju oružja poslaniku Srpske napredne stranke Aleksandru Martinoviću.

foto: Fonet

- Konsultujem se trenutno sa pravnicima i podneću tužbu protiv odgovornih, ali ne protiv Martinovića, pošto je njemu potrebna neka druga a ne pravna pomoć. Nemam razloga da se stidim ničega u životu što sam radio, ali iznošenje mojih ličnih podataka u javnosti mora biti u skladu sa zakonom. Ministarstvo odbrane nije dozvolilo ni meni da dođem do dokumenta o mom služenju vojske. Ovo je još jedan slučaj zloupotrebe vlasti. Ne bih poželeo nikome razloge zbog kojih nisam služio vojsku - ističe Živković.

(Espreso.co.rs / Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.