PREDSEDNIČE REPUBLIKE SRBIJE, ŠTA JE SMEŠNO U MOM PROGRAMU? Đilas uputio ŽESTOK odgovor Vučiću!
Foto: Damir Dervišagić

rivali!

PREDSEDNIČE REPUBLIKE SRBIJE, ŠTA JE SMEŠNO U MOM PROGRAMU? Đilas uputio ŽESTOK odgovor Vučiću!

U reagovanju na intervju koji je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prošle nedelje dao za Nedeljnik, Dragan Đilas se osvrnuo i na Vučićevu opasku da ako se bude vratio u politiku neće uspeti, jer će imati njega na drugoj strani. Pročitajte šta je Đilas napisao na temu svog povratka u politiku

Objavljeno:

"Predsedniče Republike Srbije, rekli ste u intervjuu, da ćemo, ako se vratim u politiku, biti na različitim stranama, odnosno da neću uspeti, jer ćete Vi biti na drugoj strani. Da li ću se vratiti u politiku zaista ne znam, ali znam da uvek polazim od toga da svi mi koji živimo u Srbiji svoju zemlju podjednako volimo i da svi želimo da ljudi u njoj žive bolje - da imaju veće plate, viši standard, da nam bolnice i škole budu bolje, da nam deca budu bezbednija na ulicama, da imamo bolje puteve...", piše između ostalog u Đilasovom odgovoru Vučiću.

Đilas navodi da je ono u čemu se razlikuju pitanje koje metode treba primeniti "da bi do tog zajedničkog cilja došli".

"To što jedan deo građana veruje da će boljitak Srbiji doći ako radimo na jedan način, a drugi veruju da ćemo do boljeg života doći radeći na drugi, to nikako ne znači da su oni na različitim stranama, jer svi želimo isto. Kada bi neko od nas želeo da uništi Srbiju, a onaj drugi je branio, onda bismo bili na različitim stranama. Samo onoga ko bi napao našu državu možemo da tretiramo kao neprijatelja. A pošto svi mi - koji u ovoj zemlji živimo - želimo isto, a to isto je bolji život, onda mi, građani Srbije, nikada ne možemo biti na različitim stranama. To što su jedni za Rusiju, a drugi za Evropsku uniju, to što jedni glasaju za SNS, a drugi za opozicione stranke ne znači da smo jedni drugima neprijatelji, niti da smo na suprotnim stranama. Kada to prihvatimo svi koji u Srbiji živimo, uključujući i one koji su na vlasti, tada ćemo napokon napraviti osnov da možemo da krenemo ka boljem životu kome svi težimo", napisao je Đilas.

On je upitao Vučića šta je smešno u njegovom ekonomskom konceptu?

"Šta je smešno u tvrdnji da će državna preduzeća funkcionisati mnogo bolje ukoliko ih budu vodili vrhunski menadžeri, a ne političari? Šta je smešno kad se naglas izgovori da ćemo vrhunske menadžere dobiti samo ako im ponudimo vrhunske uslove, kao i da za platu od 100.000 dinara takvi neće doći, jer u multinacionalnim i privatnim kompanijama zarađuju nekoliko puta više?", upitao je Đilas.

(Espreso.co.rs / Nedeljnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.