ŠTA LI ĆE VUČIĆ REĆI NA OVO? Počuča se kandiduje za gradonačelnika Beograda, obećava se besplatno zdravstvo i školovanje!
Foto: Filip Plavčić

neverovatno

ŠTA LI ĆE VUČIĆ REĆI NA OVO? Počuča se kandiduje za gradonačelnika Beograda, obećava se besplatno zdravstvo i školovanje!

U želji da što pre dođemo do neophodnog nam ujedinjenja, promene izbornog zakona a kako bi razmontirali partokratiju koja nas decenijama satire mi okupljeni u Udruženju građana PRAVDA I PRAVO odlučili smo da na predstojećim izborima za Gradonačelnika predložimo i podržimo našeg brata osvedočenog borca za Srbiju i pravdu RADOMIRA BATU POČUČU

Objavljeno:

Srbski narod se nalazi u teškoj situaciji ugroženo nam je nacionalno i ljudsko dosojanstvo, a ravnodušna vlast prema svojoj zemlji i prema svom narodu nema odgovor ni na antisrpski separatizam, podstaknut iz svetskih centara moći, koji prete da Srbski narod ostave bez matične države.

U ovom vremenu kada je sve ispreturano gde je laž zamenila istinu, nepravda pravdu, nemoral moral, kriminal pravo odovornost za budućnost Srbije počiva na svima nama, na čitavom narodu.

Samo mali broj reaguje adekvatno na ono što se događa u našem društvu, i zato najveći greh je klonulost, kada se od svega dižu ruke. I ZATO SRBIJO UMORNA I KLONULA BUDI SE…..

foto: Filip Plavčić

Srbija je pred apsolutnim uništenjem, psihološkim, nacionalnim, pa i fizičkim. Glad, nemaština, strah, otuđenost, državni kriminal i državni terorizam su naša stvarnost. Mi okupljeni u Udruženju građana PRAVDA I PRAVO borimo se i za odbranu, oporavak, reuspostavljanje srpskog identiteta, Svetosavlja, nacionalnog ponosa, odbranu tekovina naših predaka koje želimo da sačuvamo za naša pokoljenja, odbranu i povratak otetih i ugroženih teritorija gde su vekovima živeli i žive Srbi, proterivanje i sankcionisanje neokolonijanog sistema i njegovih slugu u našem narodu, jačanje privrede i poljoprivrede, vojske i ekonomskog sistema, kako bi Srbi mogli živeti od svog rada, kako bi mogli da ga sačuvaju i štite, i time obezbede nacionalni opstanak i kontinuitet. Prioritet za obavljanje poslova u rukovođenju državom će imati oni birani predstavnici naroda za koje se ispostavi da su moralni, savesni i etični ljudi, pa tek potom stručnjaci i školovani kadar. Jedini spas u ovoj mrkloj tami smo mi sami, i bratska Rusija na istoku. Naša moć, naša snaga je u našem jedinstvu, u pruženoj bratskoj ruci među sobom, i pruženoj ruci za pomoć Rusiji. Istog neprijatelja imamo, i protiv istog vraga smo vekovima ratovali rame uz rame. Mnogo je ruske krvi za Srbiju proliveno, mnogo je srpske za Rusiju dato… Rusija je branila interese Srbije i spasila je ne jednom, i mi bez nje ne bi smo postojali.

foto: Facebook

Srbija je ne jednom bila branitelj i prvi rov odbrane Rusije… Okruženi zverima, dokazanim srpskim nemezisima, nama je suđena propast i uništenje, ako ne zatražimo i prihvatimo pomoć bratske nam Rusije, jer su nam isti interesi – ista nam je Krv, Vera, isti smo Rod.

Pravilo je u geopolitičkim sterilnim principima – male zemlje i nacije ne mogu ostvariti svoje interese samostalno, nego samo uz interese velikih sila, a Rusija je ponovo velika, svetska sila, vaskrsla iz pakla u kojem se nalazila kao Srbija sada. I videvši šta se događa sa Srbijom, Rusija je smogla snage da se odupre zlu i okrene samoizlečenju. I Rusija će zbog toga biti večno zahvalna Srbiji…. Ovom prilikom, pozivamo sve Srbe i one koji nisu Srbi, ali Srbiju vole kao svoju domovinu, dedovinu, i koji u njoj i za nju žive i umiru, sve ljude iz gradova i sela, svih sfera obrazovanja, svih profesija i kvalifikacija, sva udruženja, zadruge, esnafe, organizacije, klubove, formalne i neformalne grupe, da se udruže u istom cilju – Vaskrsu srpske države, nacionalnog ponosa, privredne i ekonomske snage i samostalnosti, vojne nedodirljivosti, reinstalaciju iskompromitovanog političkog sistema, zabranu delovanja svim dosadašnjim političkim faktorima, liderima stranaka i onih koji su do sada učestvovali u vlasti i parazitirali na parama naroda.

foto: Filip Plavčić

Želimo povratak tradicionalnim vrednostima koji su vekovima kristalisani, pravo na ponos, na identitet, na povratak otuđenih teritorija, pokradene pokretne i nepokretne imovine, nadoknadu štete po svim mećunarodnim i funkcionišućim zakonima i propisima, pravo na ravnopravnost sa svim narodima sveta, pravo na slobodu uređenja sopstvene države, pravo da kažemo ne – ako nam se nešto ne sviđa i ne želimo, pravo da ugostimo prijatelja kojeg naši neprijatelji ne vole, pravo da proteramo predstavnike stranih država koji pokušavaju da vode našu državu i bezobrazno ucenjuju u sred naše kuće (reaktivacija statusa „persona non grata“), pravo da nas drugi spoznaju ko mi jesmo – kao što svoju decu učimo koji su narodi sveta i kakve su njihove vrednosti i kultura. Naš cilj je delovanje u svim sferama života, na sve načine… Edukacijom, propagandom, pisanom i izgovorenom rečju, simbolima i stavovima, umetnošću i subverzivnim porukama kroz humor, protest, cinizam i sarkazam, do otvorenog kritikovanja i argumentovanog osporavanja, isticanja prednosti kroz dokaze i primere, u svako doba dana i noći, u svakom godišnjem dobu, neprestano, neumorno. Oslonac naše borbe će biti u našim tradicionalnim vrednostima, u Svetosavlju i Pravoslavlju, kroz sopstveni Etnos, muziku, poeziju, pesme, epove i poeme, kroz likovna izražavanja, kroz nacionalnu kuhinju i narodnu nošnju… povratak zdravim korenima, čvrstim temeljima koji vekovima stoje – na njima se može, treba i mora sagraditi Vaskrsla Srbija, da sine ponovo starim sjajem, kojim je sijala pod Dušanom Silnim….

foto: Zorana Jevtić

Da bi smo ostali na putu Pravde i Istine, i da i dočekali Pobedu, potrebno je imati istrajnosti, želju, volju, snagu – ali i resurse. Ne štedeći ni sebe ni sredstva, možemo izaći iz smrada i mraka na svetlost i čist vazduh… Borba će podrazumevati beskompromisnost u obračunu prema svemu što je antipod Srpstvu. Svako, pa i najmanje zlo i prljavština koja ugrožava i nagriza srpski identitet i postojanje će biti sankcionisani, jer dosadašnji ležerni i lakomisleni pristup problematici održanja nacionalnog identiteta se pokazao kao put ka samouništenju. U svrhu očuvanja i unapređenja srpskog nacionalnog korpusa izgradiće se potrebne institucije i sistemi, strategija (dugoročna i kratkoročna), a pripadnici, službenici i zaposleni u državnim institucijama će kao i vojnici morati da polažu zakletvu vernosti Rodu, te u svom delovanju na profesionalnom planu će morati da stavljaju interes naroda ispred bilo čega drugog, naravno ispred ličnog i materijalnog… Zakoni, propisi i naredbe će morati da se prilagode i izmene tako da služe opštem interesu naroda i države, a ne korporativnom kapitalu i monopolu pojedinaca. Zapošljavanje će se sprovoditi samo na osnovu stručnosti ili sposobnosti da se bavi poslom koji zahteva to radno mesto. Rehabilitacija prestupnika će se obavljati kroz kvalitetnu procenu, alternativu obrazovanja i omogućenog prava na rad. Kontrola povratnika će biti precizna, tačna i neumoljiva. Zakonski sistem kažnjavanja će se oslanjati na izvornost naroda i njegove tradicije, u spisima „Dušanovog zakonika“ će biti temelj sopstvenih rešenja, uz moguće oslonce na kvalitetnija rešenja drugih naroda. Saradnja sa prijateljima će biti otvorena, široka, svih profila i vrsta, od ekonomske, privredne, kulturne i vojne, pa do obaveštajne i partnerske u slučaju napada na naše prijatelje. Prema neprijateljskim tonovima i delovanjima ćemo se tako i odnositi – neprijateljski. Zdravstvo će biti besplatno, školstvo takođe. Sport i aktivnosti u prirodi će dobiti najveću moguću podršku države, vojni rok će biti obavezan, a budžet za odbranu će biti u fiksnom procentu BDP-a, s tim što će snage odbrane biti konkurente na tržištu svojim delovanjem u infrastrukturi, kako bi održavale kondiciju delovanja i pomogle državi u samofinansiranju. Država i narod će se prema kriminalu odnositi sa nultom tolerancijom, i niko, bez obzira na status u društvu – neće imati privilegije zbog „popularnosti“ ili materijalnih dobara. Kada se postigne ekonomska stabilnost i kolektivna svest o zajedničkom dobru, kriminal će se prirodno smanjivati i smanjiti.

foto: Printscreen

Politika će morati da pretpi reinstalaciju, jer su se dosadašnji načini upravljanja državom pokazali kao neefikasni i loši, pa čak i veoma štetni po narod. Dosadašnjim političkim predstavnicima i liderima će biti zabranjeno dalje bavljenje politikom. Upravljanje državom će se voditi po principu biranog predstavnika iz naroda, da reprezentuje narod i njegovu državu, a predstavnik naroda će odgovarati samo svom narodu. Vlada i premijer će biti tehničko telo za koordinisanje državnog aparata, a poslanici kontrola rada svojih prvaka. Prioritet za obavljanje poslova u rukovođenju državom će imati oni birani predstavnici naroda za koje se ispostavi da su moralni, savesni i etični ljudi, pa tek potom stručnjaci i školovani kadar. Ograničavanje mandata na 4 ili 6 godina se pokazalo kao kontraproduktivno, te je izbor za tribuna, poslanika, predsednika ili ministra – neograničeno, sve dok se ispostavi da izabranik nije više sposoban da kvalitetno obavlja svoj posao, ili ga zloupotrebljava. Kontrolu rada predstavnika države i Vlade će imati telo nezavisno od uticaja bilo kog državnog aparata, a činiće ga ljudi koji su svojim delovanjem tokom života pokazali apsolutnu predanost pravdi, humanizmu, etici, zakonu i narodu, posle navršene 60-te godine života – Savet Staraca. Ovakvim sistemom se predupređuju negativne strane „demokratije“ i izbora svake 4 godine, jer nema odliva iz državne kase za paradiranje i medijske manipulacije, kao i anuliranje straha za sopstvenu poziciju, te hitnosti da se upotrebi i zloupotrebi sopstvena pozicija u vlasti za ličnu korist i materijalni benefit.

foto: Zorana Jevtić

Kada i ako se steknu uslovi, Srbija bi trebala i morala da postane monarhija, s tim što ne bi bila nasledna. Na narodnom saboru, birao bi se jedan čovek iz svog naroda, koji bi vodio državu kao svoju porodicu, čvrsto, sigurno i pravedno, ali sa ljubavlju i pažnjom. Za izbor bi morali da budu presudni visoki moralni kriterijumi, volja i trud koju bi izabranik naroda morao da pokaže tokom svog života, kao i trezvenost i strpljivost u postupanju. Po njegovoj smrti, okupio bi se novi sabor naroda, i opet bi se iz naroda birao Kralj. Time bi se predupredilo razmaženo nasledno tkivo, koje je po principu duhovno lošije jer bi raslo u izobilju. Adversa magnos probant, Per aspera ad astra… Krunisanjem Kralja od strane Patrijarha, Božjom voljom, Vladar bi u svojim rukama imao dva jaka oružja upravljanja državom i narodom – blagoslov i kletvu. Svesni smo da ova borba neće biti laka niti kratka, i da je iz ove vizure cilj jako daleko, neprijatelj jak i surov, put klizav i prepun opasnosti, ali borba je vredna samo dok traje. Što je borba gorča, plodovi pobede su slađi. I ma koliko bio mali procenat uspešnosti, za njega se treba boriti, jer i mali procenat znači da je uspeh moguć.

(Espreso.co.rs / Pravdaipravo.org)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.