MRAČNA PROŠLOST NOVOG MINISTRA U VLADI SRBJE: Optužen da je oštetio državu za 6 miliona, oslobođen zbog zastarelosti
Foto: Beta

afera karataš

MRAČNA PROŠLOST NOVOG MINISTRA U VLADI SRBJE: Optužen da je oštetio državu za 6 miliona, oslobođen zbog zastarelosti

Mrlja u prošlosti novog ministra

Objavljeno: 17:03h

Mandatarka za sastav nove Vlade Ana Brnabić predložila je Gorana Trivana za ministra za zaštitu životne sredine.

To je ujedno i novo ministarstvo u, čini se, ne toliko mnogo izmenjenoj vladi.

ANIN PREDLOG VLADE U SKUPŠTINI: Ovo je 21 ime na spisku novih-starih ministara! NEOČEKIVANA ROKADA DVA DOSADAŠNJA!

Rođen je 1962. godine u Kladovu. Završio je Šumarski fakultet, odsek Pejzažna arhiktetura. U zvaničnoj biografiji koja je stigla u Narodnu skupštinu u predlogu za sastav Vlade Ane Brnabić stoji da je Goran Trivan 1991. postao ministar za omladinu i sport, a da je nakon toga počeo da radi u JP ”Srbijašume”, najpre kao direktor Biroa za projektovanje, planiranje i razvoj. Kasnije je postavljen na mesto Izvršnog direktora te kompanije.

Na jesen 2001. godine uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo "podstrekivanja" čime je omladinski kamp "Karataš" kod Kladova oštećen za skoro 6 miliona dinara.

Kako piše beogradski list ”Blic” Apelacioni sud potvrdio je oslobađajuću presudu zbog apsolutne zastarelosti, čime je potvrdio presudu Višeg suda kojom su funkcioner Socijalisticke partije Srbije Goran Trivan i generalni sekretar omladinskog kampa "Đerdap" iz Beograda Šimo Čičković, zbog zasterolosti oslobođeni optužbi da su zloupotrebili položaj.

Optužnicom se Trivanu stavljalo na teret da je u toku 2000. godine s umišljajem podstrekao Čičkovića da kao odgovorno lice sa računa kampa uplati 5,9 miliona dinara radi kupovine idealnog dela stana u Beogradu površine 78 kvadratnih metara.

foto: Fonet

Trivan je Čičkovića, kao svog bliskog prijatelja i saradnika naveo da mu kupovinom obezbedi navedeni stan iako na to nije imao pravo, moleći ga u više navrata za pomoć u rešavanju svojih stambenih potreba, navodilo se u optužnici.

Naime, kako se dodaje u optužnici, Trivanu je javno preduzeće "Srbija šume", u kom je bio zaposlen, samo delimično bilo rešeno stambene potrebe obezbedivanjem jednog idealnog dela od 70 kvadratnih metara, dok za kupovinu drugog idealnog dela istog stana povrsine 78 kvadratnih metara nije imao novca.

Čičkovicu je stavljeno na teret da je u cilju kupovine pomenutog idealnog dela stana za Trivana, izdejstvovao dobijanje kredita u iznosu od 5,9 miliona dinara sa računa Omladinskog kampa "Đerdap".

Taj novac je uplaćen na račun Korporacije "Caričin grad" u Beogradu. Potom je taj idealni deo stana dao u zakup na neodređeno vreme Trivanu, a potom mu je omogućio otkup tog dela stana za iznos od 248.711 dinara, iako Trivan nije bio u radnom odnosu kod Omladinskog kampa "Đerdap" i uprkos što je već posedovao odgovarajući stan površine 32 kvadratna metra u Beogradu.

Apelacioni sud je nakon većanja odbio žalbu zamenika višeg tužioca kao neosnovanu i potvrdio prvostepenu oslobađajuću presudu.

Trivan je član Socijalističke parije Srbije, a bio je koordinator SPS-a za Timočku krajinu. U februaru prošle godine izabran je za potpredsednika GO Beograd, stoji u njegovoj biografiji na sajtu Istinomer.

Na mesto sekretara za zaštitu životne sredine grada Beograda postavljen je 2008. godine.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.