Novi ministar - Ružić: Zašto ne bi bilo normalno da premijer bude neko koga ne biraju građani?
Foto: Stefan Jokić

promenio plOču?

Novi ministar - Ružić: Zašto ne bi bilo normalno da premijer bude neko koga ne biraju građani?

Ružić je naveo i da ne vidi da je tu nešto protivustavno

Objavljeno:

Potpredsednik socijalista Branko Ružić, koji je predložen je za novog ministra kaže da je za njega normalno da premijer bude neko koga nisu birali građani.

"Zašto ne bi bilo normalno", zapitao je Ružić odgovarajući na pitanje Dojče velea da li je njemu normalno da premijerka bude neko koga građani nikad nisu birali.

Na opasku da se u Nemačkoj tako nešto nikada ne bi desilo, Ružić kaže da to zavisi od sistema u kojem živimo. "Na neki način imamo predsednički sistem jer se predsednik bira neposredno, biraju se i narodni poslanici koje predvode određene političke figure. Ali imali smo u više navrata situaciju da se na čelu vlade nađe neko ko ima praktično delegirani legitimitet", kazao je Ružić. Nedopustivo je, smatra, da pre ustoličenja ili izbora premijerke postoje razne spekulacije, intrige, kritike, predrasude apropo njene uspešnosti. To, kaže Ružić, treba prepustiti vremenu i, naravno, biti kritičan.

ANIN PREDLOG VLADE U SKUPŠTINI: Ovo je 21 ime na spisku novih-starih ministara! NEOČEKIVANA ROKADA DVA DOSADAŠNJA!

"To je pre svega posao opozicije ukoliko je, zbog njihovih međusobnih razmimoilaženja, spremna da tako nešto radi. Ne vidim da je lojalnost Aleksandru Vučiću diskvalifikativ za sadašnju mandatarku", naveo je i podsetio da je Brnabić sama rekla da bi volela da joj Vučić bude mentor. Ružić je naveo i da ne vidi da je tu nešto protivustavno Potpredsednik SPS je, upitan da li je ministarsko mesto "cena da se smiri" Branko Ružić koji je važio za neku vrstu "disidenta" unutar vlasti, rekao da nikada nije bio protiv Srbije, protiv interesa građanki i građana i da je uvek bio spreman da pomogne. "Percepcija je ponekad bila produkt raznih spinova u medijima. Mislim da sada nije vreme za insistiranje na narcizmima malih razlika. Mislim da je važno šta možemo da pomognemo Srbiji. Nikada kroz neki merkantilizam ili lukrativnost nisam sagledavao bavljenje politikom pa to ne činim ni sada. Pozvan sam da dam svoj doprinos, to je velika čast, i trudiću se da to uradim", kazao je Ružić.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.