DIKTATOR HOĆE DA UGASI AMG: Vučić ZLOUPOTREBOM INSTITUCIJA i gušenjem medija pokušava da uništi Aleksandra Rodića i AMG!
Foto: Kurir

BRUTALAN PRITISAK NA MEDIJE

DIKTATOR HOĆE DA UGASI AMG: Vučić ZLOUPOTREBOM INSTITUCIJA i gušenjem medija pokušava da uništi Aleksandra Rodića i AMG!

Kako kod diktatora za 14 dana od redovnog platiše sa svim dokazima i potvrdama, samo zbog kritike vlasti, možeš postati milionski dužnik

Objavljeno: 10:48h

Pre samo 15 dana, "Adrija medija grupa" (AMG) Aleksandra Rodića i sve firme u vlasništvu porodice Rodić dobile su zvanična uverenja od Poreske uprave Ministarstva finansija Republike Srbije da su izmirile sve obaveze koje su u nadležnosti Poreske uprave.

AMG i sve kompanije koje posluju u okviru njega takođe su dobili i uverenja od Sekretarijata za javne prihode Gradske uprave Grada Beograda da su sva potraživanja izmirena sa 9. junom 2017.

A onda se niotkuda pojavio "dug"! "Dug" kojim Aleksandar Vučić i njegovi partijski vojnici žele da unište svaku kritiku u vezi s njim, njegovom političkom organizacijom i klanovima koji završavaju sve poslove mimo zakona.

Umesto da odgovori na kritike iznete u našim medijima, diktator Aleksandar Vučić ih ne demantuje, jer su istinite, već zamenom teza pokušava da nas predstavi kao milionske dužnike i time stvori uslove za naše nesmetano gašenje.

Po ekspresnom postupku izmišljen je fantomski, nepostojeći dug AMG iz 2014. i 2015. godine, a kamata je određena - odokativno.

Kao primer navodimo konkretne slučajeve finansijske zloupotrebe: izmišljeni dug od 6.889,24 dinara za period od 1. do 30. 9. 2014. narastao je do neverovatnih 2.152.946,64 dinara. Vučić je naredio ljudima u Poreskoj upravi da izmisle još desetine lažnih dugovanja u visini od po svega nekoliko hiljada dinara, koja su volšebno narasla do milionskih iznosa.

Pre dve godine na isti način Vučić je pokušao da uništi AMG, ali tada nije uspeo da pronađe onoga ko će potpisati njegove falsifikovane zapisnike o neizmirenim potraživanjima. Glavna inspektorka Poreske uprave, ne želeći da učestvuje u tome, dala je otkaz i napustila Poresku upravu. I ovog puta su zaposleni u Poreskoj upravi direktno iz Vučićevog kabineta dobijali montirane zapisnike, koje su samo potpisivali, ne znajući ništa o njima.

Besan zato što Kurir i druga izdanja AMG kritikuju njegovu vlast i nesposobnost njegovih saradnika, Aleksandar Vučić je rešio da uništi kompaniju AMG, ali i da se obračuna sa Aleksandrom Rodićem, predsednikom kompanije.

Upravo zbog toga Aleksandar Vučić izdao je nalog da se AMG finansijski potpuno uništi, kako bi se ugušilo svako negativno pisanje o njemu, njegovim saradnicima i njihovim kriminalnim radnjama.

U tim svojim napadima, pored pokušaja finansijske zloupotrebe, otišao je i korak dalje. Vučićev režim je organizovao saslušanje Aleksandra Rodića u SBPOK zbog izmišljene pretnje nekadašnjim zaposlenima u AMG, koja je navodno izrečena pre 16 meseci, a u isto vreme osoba pravosnažno osuđena zbog ubistva najavljuje likvidaciju Aleksandra Rodića u jednom nedeljniku čiji je vlasnik kum Aleksandra Vučića.

Režimski mediji direktno su od Aleksandra Vučića dobijali izmišljene podatke iz Poreske uprave, koje su kasnije po njegovom nalogu koristili za linč Aleksandra Rodića i pritisak na AMG, što je dokaz da su sva izmišljena rešenja pisana po njegovom nalogu i u njegovom kabinetu.

A činjenice u vezi s plaćanjem poreza govore sasvim suprotno.

U "Adrija medija grupu" je po nalogu Aleksandra Vučića poslato pet kontrola poslovanja, kojima je pokušano da se onemogući normalan rad AMG. U tim kontrolama nepobitno je utvrđeno da nema poreskih dugovanja niti postoje ikakve nepravilnosti u poslovanju.

Ipak, informacije iz tih kontrola koje se tiču poslovanja AMG prenošene su Aleksandru Vučiću, koji ih je zloupotrebio dajući ih nelojalnoj konkurenciji.

"Adrija medija grupa" je od 2012. godine dosad platila 1.628.473.710 dinara na ime raznih poreza Republici Srbiji, ali nije htela da plati politički reket, a to je ono što smeta Aleksandru Vučiću. Za poslednje tri godine u Hrvatskoj je na ime poreza plaćeno nešto malo manje od tri miliona evra. AMG u tri zemlje zapošljava više od 800 ljudi, a 3.500 živi od naše kompanije.

Aleksandar Rodić i AMG podneće krivične prijave i tužbe protiv svih onih koji su na bilo koji način učestvovali u ovom pokušaju gušenja slobode medija, uništavanja institucija i fabrikovanja lažnih kazni i presuda.

DOKAZ BROJ 1 - Uverenje od 8. juna 2017. da je Adrija medija grupa izmirila sva poreska dugovanja prema državi Srbiji

foto: Kurir

DOKAZ BROJ 2 - Uverenje Poreske uprave da ni drugo preduzeće u okviru naše grupe, Adrija medija magazini, nemaju dugovanja prema budžetu

foto: Kurir

DOKAZ 3 - Uverenje od 8. juna da Aleksandar Rodić ne duguje za porez

foto: Kurir

DOKAZ 4 - Uverenje od 1. februara da se protiv Aleksandra Rodića, predsednika AMG, ne vodi krivični postupak pred bilo kojim organom u Republici Srbiji

foto: Kurir

JOŠ DOKAZA O POSLOVANJU - Kompanije u sastavu naše grupe posluju isključivo u skladu sa zakonima ove zemlje i nemaju neizmirene obaveze ni prema Gradu Beogradu, ni prema Republici Srbiji

foto: Kurir
foto: Kurir

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.