JELENA MILIĆ: Idem na inauguraciju Vučića!
Foto: prtsc/espreso

iznenađenje

JELENA MILIĆ: Idem na inauguraciju Vučića!

Kako kaže, dobila je poziv i "naravno da nije nijednog momenta razmišljala da li će da prihvati ili ne", jer, smatra da treba prisustvovati, jer institucije države Srbije nisu samo od vladajuće strukture, nego su od svih građana i aktera javnog života

Objavljeno:

Direktorka Centra za evroatlantske studije Jelena Milić izjavila je danas da će doći na svečanost povodom preuzimanja dužnosti predsednika Srbije i da nijednog momenta nije razmišljala da li će prihvatiti poziv ili ne. "Poziv je signal od strane predsednika Srbije da će da saradjuje sa drugim legitimnim akterima, kao ssto su opozicija i civilna društva, bez obzira na kritike. Uvek smo smatrali da treba da pohvalimo trendove koji su za pohvaljivanje i tako ćemo i nastaviti", rekla je Milić.

Ovako "Špigl" analiza Zapadni Balkan: "Pastorčad kontinenta"

foto: Zorana Jevtić

Kako kaže, dobila je poziv i "naravno da nije nijednog momenta razmišljala da li će da prihvati ili ne", jer, smatra da treba prisustvovati, jer institucije države Srbije nisu samo od vladajuće strukture, nego su od svih građana i aktera javnog života.

"Ako na takav skup dolaze visoki zvaniccnici iz EU i pre svega iz NATO, te lokalna diplomatska zajednica, to je takodje poruka da oni i dalje vide čak i sadašnju vladu i aktere kao legitimne partnere", smatra Milić.

Prema njenim rečima, komunikacija i saradnja je bitna i za kontrolne mehanizme i za legitimne primedbe na greške vlasti.

"Upravo način da se kontrolni mehanizmi i sve legitimne primedbe na greške koje akteri ove vlasti sprovode, jedini način da se one ispravljaju i popravljaju jeste kroz proces komunikacije i saradnje, a ne kroz proces isključivosti", zaključila je Milić.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.