LJUT NA DAČIĆA JER NIJE DOBIO FUNKCIJU? Tončev osniva novu stranku! (FOTO)
Foto: Fonet/Nenad Orevi

podržava vučića!

LJUT NA DAČIĆA JER NIJE DOBIO FUNKCIJU? Tončev osniva novu stranku! (FOTO)

Tončev osniva Socijalističku partiju!

Objavljeno: 08:42h

Funkcioner socijalista Novica Tončev odlazi iz tabora SPS-a i formira svoju političku partiju koja će se, kako saznaje Alo, zvati: "Socijalistička partija". U novu stranku on je, između ostalih, zvao Zorana Bakija Anđelkovića i Dijanu Vukomanović, saznaje ovaj list iz dobro obaveštenih izvora.

Tončev je za naš list potvrdio da ima ime za novu stranku i dodao da će podržati Vladu Srbije.

DIKTATOR U PANIČNOM STRAHU: Posle najave ubistva Rodića, Vučić preko svojih drugih novina pokušao DA OD RODIĆA NAPRAVI "UBICU"!

foto: Marina Lopičić

Novica Tončev je juče kazao da je u toku pisanje programa za njegovu novu političku stranku.

- Ime imam, piše se program - kazao nam je Tončev i otkrio još par detalja vezanih za njegove buduće planove.

- Podržaću Vladu Srbije, ali ovo što rade u SPS-u neću više da trpim - kazao je on.

Inače, nakon što je Novica Tončev priznao da je napustio sednicu Predsedništva te stranke i potvrdio da razmišlja o osnivanju nove partije, na površinu su isplivali razlozi ove njegove odluke.

- Novica je ljut na Ivicu Dačića, jer je ostao bez funkcije. Na sednici predsedništva je shvatio da su se svi uhlebili a da je on, i pored sjajnih rezultata na izborima, opet izvisio - započinje priču dobro obavešteni izvor i dodaje da je to bila kap koja je prelila čašu te je Tončev demonstrativno napustio sastanak.

- Ono što Tončev ne zna jeste to da ga nije obmanuo Dačić već njegov saborac Branko Ružić, koji nije želeo ni da čuje da Tončev bude državni sekretar u njegovom ministarstvu kako je bilo planirano - objašnjava izvor.

foto: Fonet

Novica Tončev, će po svoj prilici, svoj dalji politički put nastaviti bez SPS-a. Naime, on je odlučio da osnuje sopstvenu stranku, a dodatni udarac bivšim drugovima zadaće time što će stranku nazvati: “Socijalistička partija”.

- To će biti dodatni udarac Dačiću i SPS-u. Novica je neko ko je izuzetno jak na lokalu i to će socijalistima odvući ne mali broj članova i glasova. Pogotovu što će ime nove stranke koju Tončev osniva biti skoro identično imenu Socijalistička partija Srbije - zaključuje naš dobro obavešteni izvor i dodaje da je Novica bivšim drugovima priredio još jedno iznenađenje.

- Tončev je pozvao Bakija Anđelkovića da mu se pridruži u novoj stranci i to nije bilo preveliko iznenađenje. Međutim, Anđelković je odavno u privatnom biznisu i ne pada mu na um da se vraća u politiku. Ono što je čudno da je u novu stranku zvao ni manje ni više nego Dijanu Vukomanović, svoju nekadašnju partijsku drugaricu sa kojom je često ulazio u sukob - zaključuje naš izvor.

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.