OPOZICIJA BOJKOTUJE VUČIĆA! Samo DVOJICA idu na inauguraciju, ŠEŠELJ BESAN, a šta kaže PALMA?
Foto: Beta/Miloš Miškov

da li će mu smetati?

OPOZICIJA BOJKOTUJE VUČIĆA! Samo DVOJICA idu na inauguraciju, ŠEŠELJ BESAN, a šta kaže PALMA?

Čedomir Jovanović i Nenad Čanak jedini će od lidera opozicionih stranaka sigurno prihvatiti poziv Aleksandra Vučića i pojaviti se na njegovoj svečanoj inauguraciji. Ostali predstavnici opozicije tvrde da novi predsednik i od ovog događaja pravi farsu

Objavljeno:

Gotovo sve parlamentarne stranke i pokreti pozvane su da u petak prisustvuju inauguraciji novog šefa države Aleksandra Vučića. I dok će se sasvim sigurno partije vladajuće koalicije odazvati pozivu predsednika države, iz opozicije će to učiniti samo LDP i LSV.

Dragan Marković kaže da će u petak doći na svečanost povodom preuzimanja dužnosti predsednika Srbije Aleksandra Vučića, poručujući da će nastaviti da ga podržava.

- Ja sam svom snagom podržao predsednika Vučića, bio na svakom mitingu i govorio na četiri skupa. I podržavaću ga i dalje - rekao je Marković za koji je najavio da će uskratiti podršku Ani Brnabić u parlamentu.

Vučić: Razgovaraću sa Palmom, u sredu ću znati imamo li 128 poslanika!

Pozivu na inauguraciju predsednika Aleksandra Vučića odazvaće se i lider LDP Čedomir Jovanović zato što se, kako kaže, time pokazuje poštovanje prema zemlji.

foto: Fonet

- Uvek smo se tako ponašali, od Koštunice do Tadića i Nikolića. Svaki drugi gest bi bio znak naše nezrelosti, a ne mera naše opozicione snage - rekao je Jovanović.

Lider SRS Vojislav Šešelj kaže da nije proveravao da li mu je poziv upućen ali navodi da radikali neće ići na tu svečanost i da su pozvani.

Smatra da je dužnost radikala bila da prisustvuju zakletvi koju je novi predsednik Srbije položio u parlamentu čime je, navodi, i inaugurisan.

foto: Filip Plavčić

- Sve drugo je njihova proslava izbornog uspeha. Pošto smo mi poraženi na izborima, mi ne možemo sa njima da slavimo, mi tugujemo zbog poraza -rekao je Šešelj.

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak kaže da je dobio poziv i da mu pristojnost nalaže da ode.

foto: Fonet

- Dobio sam poziv, kao i svi poslanici. Pristojnost mi nalaže da odem - objasnio je Čanak.

Šefica poslaničke grupe Nova Srbija - Pokret za spas Srbije Sanda Rašković Ivić, međutim, tvrdi da nije dobila poziv za svečanost, a i da jeste, kaže da ne bi otišla.

foto: Fonet

- Nisam dobila poziv, ali i da jesam, ne bih otišla, nije moj predsednik - rekla je Rašković Ivić.

Poziv za ovu svečanost ipak nije stigao svim poslanicima. Kako navode u pokretu Dveri, koverte i mejlovi sa pozivima stigli su svim poslaničkim klubovima osim njihovom.

foto: Filip Plavčić

- I da smo ga dobili, ne bismo se odazvali. Nećemo svakako prisustvovati inauguraciji, kao što nismo išli ni na konsultacije. Sve to je jedna velika farsa u režiji diktatora - navode za "Blic" u pokretu Dveri.

Odluku o odlasku na inauguraciju uskoro će doneti i poslanički klub DS, ali će ona najverovatnije biti negativna. Dragan Šutanovac, predsednik demokrata, navodi da su poslanici te stranke dobili poziv, ali da on nije.

foto: Filip Plavčić

- Ako je pozvan Gerhard Šreder, bivši predsednik jedne nemačke stranke, red je da se zovu i lideri srpskih partija, nezavisno od toga da li su poslanici u parlamentu. Ja svakako ne bih ni išao, jer je potpuno besmisleno da se već mesec dana slavi Vučićeva pobeda. Vidimo da novi predsednik Francuske Emanuel Makron uveliko radi i vraća identitet Francuskoj, a Vučić se bavi svojom strankom i po drugi put organizuje inauguraciju - kaže Šutanovac za "Blic".

Ni članovi pokreta Dosta je bilo neće ići na svečanost povodom stupanja na dužnost novog predsednika. Dušan Pavlović, potpredsednik DJB, kaže da mu je sve to smešno.

- Predsednik je počeo svoj mandat tako što krši Ustav, a sad mi treba da damo amin svemu tome - ističe za "Blic" Pavlović.

Ni poslanici SDS neće doći na inauguraciju novog predsednika. Marko Đuršić, funkcioner te partije, kaže da mu ne pada na pamet.

- Ne vidim ustavni, zakonski, životni, društveni ili bilo kakav drugi povod da se pojavimo tamo. Širom Srbije vlada beda, a on daje pare za izgradnju kulta ličnosti. Ovako nešto se nije dopgađalo još od Tita - navodi za "Blic" Đurišić.

(Espreso.co.rs / Agencije / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.