OBEĆAVAO KULE I GRADOVE, ALI STVARNO: Šta je sve Vučić izjavljivao o Beogradu na vodi!
Foto: Fonet

šta bi bilo, kad bi bilo

OBEĆAVAO KULE I GRADOVE, ALI STVARNO: Šta je sve Vučić izjavljivao o Beogradu na vodi!

Do danas ništa od toga nije izgrađeno

Objavljeno: 23:00h

Jedno od najvećih, a možda i najskupljih obećanja koje je predsednik Aleksandar Vučić dao je "Beograd na vodi", odnosno da će do kraja 2016. godine na Savskom amfiteatru biti sagrađene Kula "Beograd", šoping centar, dva hotela i nekoliko poslovnih i stambenih objekata. Ovo je tadašnji premijer rekao 27. jula 2014. godine. Međutim, do danas ništa od toga nije izgrađeno.

Vučić je tvrdio da je za "Beograd na vodi" zainteresovan veliki broj investitora, ali da o njima ne može da priča jer moraju da prođu tendersku proceduru. A, onda je počeo da mašta o velikim brojkama, i da priča "bajku" za javnost.

foto: Promo/Beograd na vodi

Od taksi za građevinsko zemljište ostaće nam 451 milion evra, što pokazuje da je projekat isplativ i ne zahteva zaduživanje Beograda. Projekat „Beograd na vodi“ može da bude realizovan za osam godina, a tržišna vrednost izgrađenih objekata trebalo bi da iznosi više od četiri milijarde evra – rekao je tada Vučić, i dodao da će izgradnja „Beograda na vodi“ početi u februaru 2015. i to renoviranjem zgrade „Geozavoda“, u kojoj će biti komunikacioni centar i koja će biti prvi objekat priveden finalnoj nameni.

Onda se maštanje nastavilo, pa je počeo da nabraja šta će sve da bude u "Beogradu na vodi".

Prva A faza obuhvatiće uređenje centralnog kompleksa, kule „Beograd“, rezidencijalnog dela i trgovinskog centra površine oko 200.000 kvadrata, uz koji će biti izgrađena dva ili tri hotela sa pet zvezdica. Glavna železnička stanica u roku od šest meseci biće izmeštena u Prokop, a autobuska u Novi Beograd. Na prostoru od Brankovog mosta do novog železničkog mosta, biće probijen kanal, čime će deo lokacije postati veštačko ostrvo, a dobiće se još dve desne savske obale. Na starom železničkom mostu podići će se kafići i restorani, zaposliće se 200.000 ljudi...

foto: Filip Plavčić

Najavljeni rok je odavno prošao, autobuska i železnička stanica nisu pomerene sa starog mesta, 200.000 ljudi nije dobilo posao, uzet je kredit od 130 miliona evra, iako je rečeno da se država za ovaj projekat neće zadužiti ni dinar.

Ovako bismo, samo na temu "Beograd na vodi" mogli da nabrajamo do sutra, i pišemo šta je sve Vučić obećao, a nije ispunio...Ovo je samo još jedno u nizu njegovih neispunjenih obećanja.

"PRETPLATA ZA RTS SAMO PREKO MENE MRTVOG": Ovo je obećao Vučić, mi pretplatu plaćamo, a on - ŽIV!

JEFTINI STANOVI DO KRAJA 2015. GODINE, ZA 380 EVRA PO KVADRATU: Vučić je ovo obećao pre 3 godine, sećate li se?

PENZIJE NIKO NE SME DA DIRA, JA TO GARANTUJEM: Sećate li se kad je ovo Vučić obećao, a sećate li se šta se onda desilo?

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.