JEFTINI STANOVI DO KRAJA 2015. GODINE, ZA 380 EVRA PO KVADRATU: Vučić je ovo obećao pre 3 godine, sećate li se?
Foto: Beta

sramota

JEFTINI STANOVI DO KRAJA 2015. GODINE, ZA 380 EVRA PO KVADRATU: Vučić je ovo obećao pre 3 godine, sećate li se?

Prvi "jeftini stanovi" trebalo je, po Vučićevoj priči da budu završeni već krajem 2015. godine

Objavljeno: 22:23h

Pre tri godine, tačnije 9. maja 2014. godine, tadašnji premijer, današnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je izgradnju jeftinih stanova, čija bi cena bila čak četiri puta manja od najjeftinijih stanova koje danas gradi država, što znači da cena ne bi prelazila 380 evra po kvadratu. Danas na vidiku nema ni jeftinijih stanova, ali ni priče o njima.

"UBICA JELENE MARJANOVIĆ BIĆE UHAPŠEN U NAREDNIH 48 SATI": Zašto je Vučić ovo LAŽNO OBEĆANJE dao baš pred izbore?

"PRETPLATA ZA RTS SAMO PREKO MENE MRTVOG": Ovo je obećao Vučić, mi pretplatu plaćamo, a on - ŽIV!

VUČIĆ JE OBEĆAO da će radnici ambasade u Libiji biti pušteni za 48 sati. Oni su posle toga ubijeni. ZAŠTO?

PENZIJE NIKO NE SME DA DIRA, JA TO GARANTUJEM: Sećate li se kad je ovo Vučić obećao, a sećate li se šta se onda desilo?

Prvi "jeftini stanovi" trebalo je, po Vučićevoj priči da budu završeni već krajem 2015. godine, a skoro dve godine kasnije nije ni početo sa gradnjom prvih.

Ovo je samo još jedno u nizu obećanja koja Vučić vrlo lako da, a kada ona dođu na realizaciju, nekome "maca pojede jezik", pa od te priče više nema ni naznaka.

foto: Shutterstock

Naš sadašnji predsednik najavio je tada, i to u intervjuu "Nedeljniku", tog maja 2014. godine da bi stan od 89 kvadrata građani mogli da kupe na kredit uz ratu do 130 evra sa 3,2 odsto kamate. Tada se čak tako olako "gađalo obećanjima" da je tadašnji premijer rekao da bismo mogli da imamo oko stotinu hiljada takvih stanova u Srbiji. Malo li je!

Nije Vučić štedeo na rečima ni kada je stanove obećavao zaposlenima u državnoj upravi, vojsci, policiji koji nemaju rešeno stambeno pitanje.

foto: Beta

- Svi građani će moći da konkurišu za ove stanove, kao i zaposleni u državnoj upravi. Na njih mogu da računaju i pripadnici vojske i policije koji nemaju rešeno stambeno pitanje. Cilj je da ovakvim projektima pokrenemo građevinu u Srbiji. Od arapske kompanije “Araptek” dobio sam ponudu da po ovim vrlo povoljnim uslovima mogu da grade stanove, a isti uslovi će biti ponuđeni i domaćim firmama, tako da ko bude pronašao interes, moći će da radi - rekao je Vučić 8. maja za "Blic".

Ali, tu se nije zaustavio. Rekao je i da će država izgradnju jeftinih stanova pomoći davanjem zemljišta za koje neće morati da se plaća naknada, a zanimljivo je da je "izgradnja jeftinih stanova jedna od četiri mere koja je najavljena kako bi se oporavila privreda".

E, sad vi nama predsedniče Vučiću recite, da li da se smejemo ili da plačemo? Kako da vas gledamo kako ozbiljnog premijera, danas predsednika, kada ste toliko obećanja dali građanima Srbije, a retko koje ste ispunili? Makar ne obećavajte, jer građani, iako vi to ne mislite, ne zaboravljaju lako.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.