Brnabić PETI gej premijer u svetu: Verujem da će za par dana sve ovo izbledeti!
Foto: Fonet

izjava mandatarke

Brnabić PETI gej premijer u svetu: Verujem da će za par dana sve ovo izbledeti!

Ona je prva žena u Srbiji koja je predložena za mesto premijera i prvi ministar koji se otvoreno deklarisao da je gej

Objavljeno:

Verujem da će za tri-četiri dana sve ovo izbledeti i da neću biti poznata kao gej ministarka, rekla je mandatarka sastav nove vlade Ana Brnabić za AP.

AP je ranije, kao i AFP i Rojters, javio da će ona biti prva žena i prva pripadnica LGBT populacije na čelu vlade u Srbiji, ali i na Balkanu.

Ranije večeras predsednik Srbije Aleksandar Vučić poverio je dosadašnjoj ministarki državne uprave i lokalne samouprave mandat za sastav nove srpske vlade.

PRVA PREMIJERKA SRBIJE: Od deljenja flajera po Londonu do čela zemlje! (FOTO)

Krajnji rok za održavanje sednice, na kojoj bi trebalo da bude ozvaničena njena vlada jeste 22. jun, jer je planirano da svi ministri nove Vlade dan kasnije budu na zvaničnoj inauguraciji Aleksandra Vučića za predsednika države.

Brnabić je u međuvremenu izjavila da je svesna odgovornosti koju preuzima, kao i obaveza prema građanima koji očekuju da rezultate rada Vlade osete kroz bolji kvalitet života.

Ukoliko se potvrdi izbor Ane Brnabić za premijera Srbije, ona će biti peta osoba u svetu na čelu vlade koja se otvoreno deklarisala kao gej, prenosi Tass.

Kako se navodi, ona je prva žena u Srbiji koja je predložena za to mesto i prvi ministar koji se otvoreno deklarisao da je gej.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.