JASNA ODLUKA JE PALA, POBEDA JE NEMINOVNA! Haradinaj proglasio pobedu,  koalicija PAN osvojila 40 odsto!
Foto: Profimedia

opala

JASNA ODLUKA JE PALA, POBEDA JE NEMINOVNA! Haradinaj proglasio pobedu, koalicija PAN osvojila 40 odsto!

Haradinaj je, na konferenciji za štampu po zatvaranju birališta, rekao da je koalicija "Pan" ubedljivo pobedila.

Objavljeno: 11:25h

Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj proglasio je pobedu koalicije koja je proizašla iz "ratnog krila", nazvanu "PAN".

Koaliciju "PAN" čine Demokratske partije Kosova (DPK - Tači), ABK, Inicijativa za Kosovo (IK - Fatmir Ljimaj) i devet manjih partija.

Haradinaj je, na konferenciji za štampu po zatvaranju birališta, rekao da je koalicija "Pan" ubedljivo pobedila.

"Jasna odluka obavezuje vladu Kosova", poručio je on zahvalivši se koalicionim partnerima i pozvao druge stranke da se pridruže radu na dobrobit "zemlje".

foto: Dragan Kadić

Koalicija "PAN" osvojila je 40 odsto glasova na današnjim vanrednim parlamentarnim izborima, objavila je prištinska televizija "Klan Kosova" pozivajući se na izlazne ankete. Prema istim podacima, predviđa se da bi opoziciona stranka Samoopredeljenje mogla da osvoji 30 odsto glasova, dok bi koalicija pod vođstvom Demokratske lige Kosova (Isa Mistafa) trebalo da ima 27 odsto. Direktor televizije Klan Kosova Baton Hadžiu ocenio je da je to rezultat koji pokazuje da je došlo do velikih promena, pošto je pokret Samoopredeljenje, kao samostalna stranka, bez koalicionih partnera uspeo da obezbedi najbolji mogući rezultat.

foto: Reuters

Rukovodilac ekipe koja je sprovela izlaznu anketu, Škelzen Malići, rekao je da je to istraživanje urađeno na uzorku od 2.500 birača. Moguća statistička greška kod ovakvog načina procene rezultata je, prema rečima Malićija, do 1,5 odsto. CiIK je najavio da će tokom večeri izaći sa preliminarnim rezultatima današnjih izbora.

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.