ŠOK ODLUKA: Akademik Teodorović se povukao iz pokreta Saše Jankovića
Foto: Fonet

definitivno!

ŠOK ODLUKA: Akademik Teodorović se povukao iz pokreta Saše Jankovića

Akademik Dušan Teodorović napustio je "Pokret slobodnih građana" koji predvodi bivši zaštitnik građana Saša Janković, saopšteno je iz Pokreta

Objavljeno: 14:51h

- Pokret slobodnih građana obaveštava javnost da se član predsedništva Pokreta, akademik Dušan Teodorović, povlači iz svih daljih aktivnosti Pokreta, u dogovoru sa ostalim članovima predsedništva - navodi se u kratkom saopštenju.

Pokret slobodnih građana se u saopštenju zahvalio akademiku Teodoroviću "za veliki doprinos koji je dao tokom kampanje za predsedničke izbore, kao i za njegov rad tokom osnivanja Pokreta". Teodorović je bio jedan od istaknutijih članova tada neformalnog pokreta i jedan od potpisnika "Apela 100", kao i košarkaški trener Dušan Ivković, koji je nedavno objavio da neće biti član uprave novog pokreta. Dušan Teodorović je redovni član SANU, predsednik Odbora za visoko obrazovanje SANU, a u javnosti često kritikuje aktuelnu vlast, posebno njen odnos prema obrazovanju. Više puta je apelovao na Univerzitet da donese konačnu odluku o doktoratu Siniše Malog. Na osnivačkoj skupštini PSG , Teodorović je izabran za člana predsedništva, zajedno sa Aidom Ćorović, Srđanom Škorom i Goranom Markovićem.

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.