Nikolić: Buduća Vlada me "personalno ne interesuje", verovali vi meni ili ne, težak teret sam skinuo!
Foto: Zorana Jevtić

otvorio se!

Nikolić: Buduća Vlada me "personalno ne interesuje", verovali vi meni ili ne, težak teret sam skinuo!

Nikolić je istakao da ga interesuje da li će biti uspešna ili ne

Objavljeno:

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže u Kragujevcu, upitan koga bi voleo da vidi na mestu premijera, da ga buduća Vlada "personalno ne interesuje".

On je istakao ga interesuje da li će biti uspešna ili ne.

- Verovali vi meni ili ne, ali težak teret sam skinuo sa leđa, tako da o tome uopšte ne razmišljam, samo kao i svaki drugi građanin, hoće li ta Vlada biti uspešna ili ne. Personalno zaista me ne interesuje - rekao je Nikolić.

On je potvrdio da ga je Vlada Srbije danas postavila za predsednika Nacionalnog saveta za saradnju s Rusijom i Kinom. - Mislim da je nedostajala koordinacija za saradnju. Do sada su ministarstva nekako samostalno to radila. Sada imamo Nacionalni savet u kojem ima sedam ministara, i mislim da ćemo uspeti da koordinišemo, pošto šanse koje nam se pružaju u saradnji s Kinom ne smemo da ispustimo - rekao je Nikolić.

foto: Beta

On je dodao da Nacionalni savet ima 14 članova - sedam ministara i sedam stručnjaka iz raznih oblasti, a u radu pomaže Kancelarija koja radi na sprovođenju sporazuma s Rusijom i Kinom. - Nacionalni savet i Kancelarija će spregnuto, zajedno poslovati i mislimo da ćemo uspeti da rešimo sva problematična preduzeća u Srbiji koja očekuju pomoć ili doinvestiranjem, ili prevođenjem u drugi oblik vlasništva. Mi ćemo konačno sačiniti katalog onoga što Srbija ima i želi da ponudi, i onoga što je Kina do sada tražila, a možda nije stiglo baš na pravu adresu - rekao je Nikolić. Nikolić je sa suprugom prisustvovao otvaranju nove zdravstvene ambulante u naselju Šumarice, čiju je izgradnju finansirala njena Fondacija "Dragica Nikolić".

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.