Povezuju ga sa Haradinajem, smenjen sa mesta ministra: KO JE POLITIČAR KOJI JE PRETIO PIŠTOLJEM KOSOVSKIM SRBIMA?
Foto: Fonet

kontroverzan

Povezuju ga sa Haradinajem, smenjen sa mesta ministra: KO JE POLITIČAR KOJI JE PRETIO PIŠTOLJEM KOSOVSKIM SRBIMA?

Iako se za Aleksandra Jablanovića vežu mnoge optužbe i krivična dela, to ga ne sprečava da izvršava niz državnih i stranačkih funkcija

Objavljeno: 08:09h

Za Aleksandra Jablanovića, koji je juče repetirao pištolj na predstavnike Srpske liste, vezane su brojne kontroverze i optužbe, ali mu nijedna nije bila prepreka za niz državnih, pa i stranačkih funkcija, što u srpskim državnim organima, što na Kosovu, piše Blic.

Napad na aktiviste Srba na KiM samo je jedan u nizu njegovih incidenata i pravo je pitanje kako, uprkos tome, opstaje i u politici i na slobodi.

Aleksandar Jablanović, sada predsednik Partije kosovskih Srba, prenoćio je u pritvoru nakon što je pretio repetiranim pištoljem aktivistima Srpske liste. Kako su naveli, Jablanović ih je napao dok su lepili plakate i vikao: "Ovo je Kosovo, ovo nije Srbija, odlepljujte plakate da vas ne pobijem".

Dugo se već spekuliše o njegovoj povezanosti sa albanskim političarima, pre svega sa Ramušem Haradinajem i Hašimom Tačijem.

Pre dve godine, dok je bio na funkciji predsednika Srpske liste, spekulisalo se da je uzeo 100.000 evra od Haradinaja tvrdeći da je to za Srpsku listu, a novac je navodno zadržao za sebe.

"Ovo je Kosovo, ovo nije Srbija": Lider Partije kosovskih Srba pretio pištoljem, PA UHAPŠEN?!

Haradinaj i Tači

Zbog sumnje da je umešan u kriminal smenjen je sa funkcije predsednika te liste. Kako su saopštili predstavnici Srba, on se "svojim delovanjem moralno i profesionalno diskvalifikovao, pa je njegovo angažovanje postalo pogubno po interese naroda".

Poslednjih meseci spekuliše se da je Partiju kosovskih Srba osnovao kako bi pomogao Hašimu Tačiju da formira vojsku Kosova, za šta su neophodni i glasovi srpske manjine na KiM.

U nedavnoj izjavi za "Blic", Jablanović je, međutim, to demantovao.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.