PUKLA TIKVA: Vučić i Dačić se posvađali oko mesta premijera, Ivica NEĆE BITI PREDSEDNIK VLADE!
Foto: Fonet

šta sad?

PUKLA TIKVA: Vučić i Dačić se posvađali oko mesta premijera, Ivica NEĆE BITI PREDSEDNIK VLADE!

Aleksandar Vučić je za sada isključio mogućnost da Dačić nasledi njegovu fotelju

Objavljeno: 20:48h

Sinoć je, kako Espreso nezvanično saznaje, održan sastanak između Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, na kojem su razgovarali o tome ko će, nakon Vučićeve ostavke, zauzeti mesto premijera Srbije.

Naime, u medijima se dosta spekulisalo o tome ko će, sada već bivšeg premijera, Aleksandra Vučića zameniti na ovoj funkciji. Ime koje se najčešće pominjalo po određenim medijima bilo je upravo ime prvog potpredsednika Vlade i šefa diplomatije Ivice Dačića.

foto: Fonet

Međutim, izgleda da do ovakvog scenarija uopšte neće doći. Kako saznajemo iz dobro obaveštenih izvora, na sinoćnjem sastanku došlo je do razmimoilaženja oko toga ko će biti novi premijer.

Ovom prilikom, Aleksandar Vučić potpuno je isključio mogućnost da Dačić nasledi njegovu fotelju.

Nakon što mu je Vučić saopštio svoju odluku, šef diplomatije je planuo, i sad već bivšem premijeru rekao:

- To uopšte nije u redu! Obećao si mi to mesto! Podržao sam te na izborima i kakav je to način, obećao si mi to mesto!

Vučić mu je, kako kaže izvor Espresa, na to rekao:

- I bez obzira na to, nećeš biti premijer.

foto: Beta

Dačić je očigledno bio vidno izrevoltiran i donekle uvređen ovom odlukom, ali to nije ubedilo Vučića da promeni mišljenje.

Ove informacije pokušali smo da proverimo u SNS-u i SPS-u, međutim do objavljivanja ovog teksta ni sa jedne strane nismo dobili odgovor.

Podsetimo, ranije danas prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić rekao je da će od sutra, kada izabrani predsednik Aleksandar Vučić položi zakletvu, obavljati posao premijera, do dolaska nove osobe na tu funkciju.

foto: Zorana Jevtić

Kako je rekao, nada se da će to biti kratko.

- Ja sam prvi potpredsednik vlade koji po Ustavu i po zakonu zamenjuje predsednika vlade. Predsednik vlade je danas podneo ostavku zbog odlaska na novu dužnost. On će sutra položiti zakletvu i praktično ću ja obavljati taj posao predsednika vlade i zaduženja koja vlada ima do izbora nove vlade - rekao je Dačić.

Takođe, Ministar spoljnih poslova i lider socijalista, Ivica Dačić, ocenio je danas da ima male šanse da bude novi premijer pošto aktuelni Aleksandar Vučić zvanično postane predsednik Srbije.

foto: Dragan Kadić

- Mislim da su mi male šanse da budem premijer jer nisam po volji zapada - rekao je Dačić agenciji Beta u Privrednoj komori Srbije u Beogradu.

Uprkos svemu, nije isključeno da nekim neverovatnim spletom okolnosti Dačić ipak postane premijer. Ne bi bilo prvi put da Vučić sve drži u neizvesnosti do poslednjeg trenutka i da donese odluku kojoj se svi najmanje nadaju - kaže sagovornik Espresa.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.