DAČIĆ OD SUTRA NAŠ PREMIJER: Ivica, na čelu Srbije menja Vučića!
Foto: Fonet

nova funkcija

DAČIĆ OD SUTRA NAŠ PREMIJER: Ivica, na čelu Srbije menja Vučića!

Ivica Dačić od sutra će obavljati posao predsednika vlade, nakon što je danas Aleksandar Vućić podneo ostavku na tu funkciju

Objavljeno:

Prvi potpredsednik vlade Ivica Dačić kaže da će od sutra, kada izabrani predsednik Aleksandar Vučić položi zakletvu, obavljati posao premijera.

Dačić je to rekao, između ostalog, na skupu o Berlinskom procesu.

- Ja sam prvi potpredsednik vlade koji po Ustavu i po zakonu zamenjuje predsednika vlade. Predsednik vlade je danas podneo ostavku zbog odlaska na novu dužnost. On će sutra položiti zakletvu i praktično ću ja obavljati taj posao predsednika vlade i zaduženja koja vlada ima do izbora nove vlade - rekao je Dačić.

DA BI POSTAO PREDSEDNIK, MORAĆE DA IZGOVORI OVE REČI: Vučić će držati ruku na Ustavu Srbije i Miroslavljevom jevanđelju!

Kako je rekao, nada se da će to biti kratko.

Takođe, Ministar spoljnih poslova i lider socijalista, Ivica Dačić, ocenio je danas da ima male šanse da bude novi premijer pošto aktuelni Aleksandar Vučić zvanično postane predsednik Srbije.

foto: Fonet

- Mislim da su mi male šanse da budem premijer jer nisam po volji zapada - rekao je Dačić agenciji Beta u Privrednoj komori Srbije u Beogradu.

On je rekao da mu je sada prioritet da bude izabrana nova vlada.

- U ovom trenutku mi je najvažnije da se u što kraćem roku izabere nova vlada i da što pre završim privremenimandat (prvog potpredsednika vlade koji u tehničkom smislu menja premijera) - rekao je Dačić.

Juče je Vučić delio knjige ministrima, ali je i on dobio poklon: Ovo je knjiga koju mu je darovao Dačić! (FOTO)

Dačić je je pojasnio da kao prvi potpredsednik vlade u tehničkom smislu menja premijra.

Ostavka Vučića na mesto premijera, kako su ranije preneli mediji, stigla je danas u Skupštini Srbije, a sutra će biti konstatovana, pre nego što Vučić položi zakletvu i postane predsednik Srbije.

Ko će biti novi premijer nije poznato, a prema Vučićevim rečima, uz Dačića su kandidati i neko iz Srpske napredne stranke ili neka nestranačka ličnost.

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.