POSLEDNJI PUT KAO PREMIJER Vučić: Hoću da me pamte kao Nemci Šredera, Srbija će biti dobro mesto za život! (VIDEO)
Foto: Dragana Udovičić

iz vile mir

POSLEDNJI PUT KAO PREMIJER Vučić: Hoću da me pamte kao Nemci Šredera, Srbija će biti dobro mesto za život! (VIDEO)

Javni dug na današnji dan iznosi 67 odsto BDP, godinu završavamo sa suficitom od 100 miliona, možda i više - dodao je on

Objavljeno: 12:04h

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić održao je danas poslednju konferenciju za novinare u ovom mandatu.

On se zahvalio građanima na poverenju, i odmah se dotakao ekonomskih rezultata:

- Uspeli smo da smanjujemo nezaposlenost, povećavamo zaposlenost, i da po broju stanovnika budemo 6. zemlja po broju zaposlenih od državnih subvencija u 2016. godini - kazao je on i dodao da se nada da će se taj trend nastaviti.

- U 2014. smo doneli reformske odluke, novi zakon o radu - kazao je on i dodao da se očekuje rast od tri odsto do kraja godine.

- Budućem premijeru ostavljam dobru kasu, više nismo prezadužena zemlja. Javni dug na današnji dan iznosi 67 odsto BDP, godinu završavamo sa suficitom od 100 miliona, možda i više - dodao je on.

Disciplina u trošenju novca je nešto što je preporučio svom nasledniku, a potom se zahvalio Tomislavu Nikoliću, koji je podržavao rad Vlade, ali i ministrima sa kojima je sarađivao.

- Ugled Srbije je danas mnogo bolji nego što je bio, ali još nisam zadovoljan. Uradili smo najviše što se opremanja vojske i policije tiče. Biće završeni Muzej savremene umetnosti, ali i Narodni muzej, i to posle deceniju - kaže on.

Govoreći o putnim infrastrukturama, kazao je da će uskoro od centra Beograda do centra Novog Sada moći našim putevima i za 45 minuta, ali i na Moravski autoput, za koji je rekao da će biti najvažniji autoput Srbije, koji će povezati Šumadiju i Pomoravlje sa ostatkom Srbije.

- Neću odustati ni od autoputa Niš-Priština, istrajavaću na tome, on će proći kroz najnerazvijenije delove - kazao je Vučić.

Moja poruka svima u Srbiji je da veruju u sebe. U Srbiju sam

verovao, i Srbija će biti dobro mesto za život!

Vučić kaže i da bi želeo da ga u Srbiji pamte kao u Nemačkoj Gerharda Šredera.

Ponovio je da još odlučio ko će biti novi premijer, da bi, da jeste, to saopštio novinarima, ali i da će ime novog premijera biti poznato do 23. juna.

foto: Beta

Juče je on delio knjige ministrima, a danas je otkrio da je od Dačića dobio knjigu "Ciljevi" Brajana Trejsija, a od Rasima Ljajića knjigu "Banje".

O Siniši Malom: Da li je nekog sramota zbog laži o 24 stana?

Vučić se osvrnuo i na novog gradonačelnika Beograda, a iako je kazao da razmišlja o nekim imenima, nije hteo da otkrije o kome je reč.

Kazao je da je Siniša Mali uradio istorijski mnogo za Beograd, da je napravio najlepše šetalište od rugla i "narkomanskog legla", ali i upitao prisutne da li je nekog sramota za napakovanu aferu o navodna 24 stana koja poseduje.

foto: Espreso

Na kraju je Vučić novinare pozvao na koktel, gde će služiti srpska vina.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.