Zabrinjavajuće: U Srbiji ima 608 vehabija, prati ih naša tajna služba!

Da li da se plašimo?

Zabrinjavajuće: U Srbiji ima 608 vehabija, prati ih naša tajna služba!

Obaveštajno-bezbednosne službe ih kontrolišu zbog veza sa sledbenicima radikalnog islama
Objavljeno: 12:02h

Iako vam je, možda, delovalo da smo izvan vidokruga islamista i da se teroristički napadi odvijaju "tamo negde", sve više informacija pokazuje da i u Srbiji deluje ne mali broj radikalnih ekstremista. Prema procenama bezbednosnih službi u Srbiji postoji 608 pripadnika vehabijskog pokreta, od kojih je desetak pod pažnjom obaveštajno-bezbednosnih službi zbog veza sa sledbenicima radikalnog islama. Sveža krv sa Starog kontinenta: Ove evropske zemlje štancuju najviše džihadista! (FOTO) Domaće službe nemaju saznanja da vehabije organizuju, planiraju ili pripremaju bilo kakvu terorističku aktivnost na prostoru Srbije.

- Oko 70 osoba sa prostora raško-polimske oblasti učestvovalo je u borbama na strani Islamske države, od kojih je deset pod stalnom prismotrom obaveštajno-bezbednosnih službi. Za sada nema pokazatelja da oni vrbuju, pripremaju ili planiraju terorističke aktivnosti u Srbiji - naveo je predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbednosti Momir Stojanović. Teroristi su nas oteli tokom opsade Beograda! Bilo je kao u filmu sa Žan Klod Van Damom! (FOTO) Nasuprot tome, bezbednosna situacija u Federaciji BiH je "mnogo komplikovanija" nego u Srbiji a saradnja bezbednosnih službi dve zemlje odvija se sporo i teško.
- U BiH postoje pripadnici terorističkih organizacija koji su se početkom devedesetih godina borili u redovima vojske BiH. Pogrešnom politikom tadašnjeg rukovodstva, jedan broj njih je dobio državljanstvo BiH i nastanio se u mestima oko Maglaja gde je velika koncentracija pripadnika vehabijskog pokreta - zaključio je Stojanović. Verovali ili ne, u Bosni ima ljudi koji se raduju što su u Parizu pobili onoliki narod?! (FOTO) (Espreso.co.rs/ Politika)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.