LAŽNE VESTI NEKIH MEDIJA MOGU BITI OPASNE PO SRBIJU! Amerika stala u odbranu svog ambasadora, poslala nikad jaču poruku!
Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić, Beta Milan Obradović

odbranili skota

LAŽNE VESTI NEKIH MEDIJA MOGU BITI OPASNE PO SRBIJU! Amerika stala u odbranu svog ambasadora, poslala nikad jaču poruku!

Sjedinjene američke države su svesne da su pojedini političari u regionu pribegli neodgovornoj i provokativnoj retorici, kažu njene diplomate

Objavljeno: 12:20h

Visoki funkcioner Stejt departmenta Hojt Ji smatra da izjave o "Velikoj Albaniji" predstavljaju neodgovornu retoriku, ali da ih treba shvatiti u kontekstu političke kampanje i ne pridavati im preterani značaj, jer su, kako ocenjuje, politički lideri i stranke u regionu uglavnom svesni da do integracije u EU neće doći promenom postojećih granica.

VUČIĆ SA AMERIČKIM ZVANIČNIKOM: Zahvalan sam Hojtu zbog investitora i poglavlja, ali o Kosmetu imamo različito mišljenje!

Ji smatra da ne postoji nikakav ozbiljan pokret za Veliku Albaniju, niti želja albanskog stanovništva bilo u Makedoniji, Crnoj Gori ili samoj Albaniji da se nekako ujedine i postanu nova zemlja ili pokret na Zapadnom Balkanu.

- Verujem da je zvanična politika, iskrena politika stranaka u Makedoniji, Crnoj Gori, Kosovu i Albaniji da se integrišu u EU, da uđu u NATO, kad to bude moguće, u okviru suverenih granica zemalja u kojima žive, a ne kroz promenu granica i neku vrstu nadnacionalnog entiteta - kazao je Ji.

foto: Beta

On je dodao da su SAD svesne da su neki političari u regionu pribegli neodgovornoj i provokativnoj retorici, ali napominje da tokom političke kampanje ima parola i izjava koje ne bi trebalo vaditi iz konteksta kampanje.

- Ne pokušavam da ih opravdam, mi smo osudili takvu retoriku i javno i iza zatvorenih vrata, ali, rekao bih i da je važno da izbegavamo preterane reakcije i da ne shvatamo bukvalno ono što neki političar kaže tokom kampanje - naveo je Ji.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.