NOVI ŠEF BIA GAŠIĆ: Vučić mi veruje, zamrznuo sam članstvo u SNS, postavljanje će biti zakonito!
Foto: Stefan Jokić

oglasio se

NOVI ŠEF BIA GAŠIĆ: Vučić mi veruje, zamrznuo sam članstvo u SNS, postavljanje će biti zakonito!

Na pitanje kako odgovara na kritike da nije stručan za mesto šefa BIA i da je doveden po stranačkoj liniji, Gašić kaže da "kompetencije proizilaze iz velikog rada u prethodnim godinama"

Objavljeno: 14:48h

Novi šef Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić rekao je da je zamrznuo članstvo u SNS, kako bi se njegovo imenovanje obavilo po zakonu.

"To je stranka koju najviše volim, iza mene je sedam godina prelepog rada u velikoj porodici od 750.000 ljudi, ali zbog svega ovoga, zamrzao sam članstvo u Predsedništvu, želimo da sve bude po zakonu", rekao je Gašić za TV Prva.

MOŽDA ĆE U BIA BITI BUDNIJI: Gašić spavao u kanalima koje je kopao, pa dobio otkaz?! (FOTO)

Kako je bivši ministar odbrane rekao, velika mu je čast što može da služi zemlji, ali i da "pomogne svom velikom prijatelju" premijeru i novoizabranom predsedniku Aleksandru Vučiću. Na pitanje kako odgovara na kritike da nije stručan za mesto šefa BIA i da je doveden po stranačkoj liniji, Gašić kaže da "kompetencije proizilaze iz velikog rada u prethodnim godinama".

"Ti napadi su neprekidni i to od onih koji su isto činili. Kažu, dolazi partijski čovek, pa zar nisu to isto radili, pa je posle Saša Vukadinović otišao kod Pajtića u kampanju. Što se nas tiče, rezultati iza nas u ministarstvu odbrane, još od 2012. godine kada je ministar bio Vučić su jako dobri i prepoznatljivi, a zatekli smo zapuštenu vojsku u katastrofalnom stanju. Iz tog velikog rada dolazi kompetentnost", rekao je Gašić. Kako kaže, veliko poverenje Aleksandra Vučića stekao je "dugogodišnjom saradnjom". "Prvo u stranačkim odnosima, a posle i kao ministar odbrane u saradnji sa svojim šefom, Vučićem kao premijerom. Zajedno smo prošli kroz teške poplave, pa kroz teške reforme Vojske Srbije koja je bila zapuštena. Kroz sve to smo prošli i došli do toga da imam veliko poverenje kod Vučića", rekao je Gašić za TV Prva.

(Espreso.co.rs / TV Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.