Haradinaj: Ubediću Srbe da je vojska Kosova u njihovom interesu, biće formirana 90 dana od saziva vlade!
Foto: Reuter

ne odustaje

Haradinaj: Ubediću Srbe da je vojska Kosova u njihovom interesu, biće formirana 90 dana od saziva vlade!

- Ako razmišljaju bez mešanja Beograda, glasaće za vojsku, koja je u njihovom najboljem interesu, jer ovde žive... - kazao je Haradinaj

Objavljeno:

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj koji je i kandidat za premijera izjavio je da će Vojska Kosova, ukoliko dobije poverenje naroda, biti formirana u prvih 90 dana mandata nove vlade tokom kojih će nastojati da ubedi Srbe da shvate da je vojska u njihovom interesu.

On je gostujući na RTK kazao da će pokušati da ubedi Srbe da je "kosovska vojska i u njihovom interesu", ali ako u tome ne uspe, pronaći će druge načine za postizanje tog cilja, prenosi RTS.

- Ako razmišljaju bez mešanja Beograda, glasaće za vojsku, koja je u njihovom najboljem interesu, jer ovde žive. Kada postoji sigurnost za sve, postoji izvesnost i za njih - rekao je Haradinaj. Prema njegovim rečima, on je ubeđen da će Srbi biti mudri i da će shvatiti da je to u njihovom interesu. - Ako Srbi ne razumeju, ja ću im objasniti na pravi način, a najbolji je da izaberu put sa vojskom. Mi smo razgovarali sa saveznicima i oni su zainteresovani za ustavni amandman, sa dve trećine glasova. Verujem da će to biti postignuto sa podrškom Albanaca i svih etničkih zajednica, pod uslovom da tu budu i Srbi. Siguran sam da će Srbi biti vrlo mudri i shvatiti da je to u interesu njihove bezbednosti - rekao je Haradinaj.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.