Sud u Prištini je suspendovao nalog za njegovo hapšenje! KURTI OSTAJE KANDIDAT ZA PREMIJERA UPRKOS POTERNICI
Foto: AP

izbori na kosovu

Sud u Prištini je suspendovao nalog za njegovo hapšenje! KURTI OSTAJE KANDIDAT ZA PREMIJERA UPRKOS POTERNICI

Sud u Prištini je suspendovao nalog za hapšenje Aljbina Kurtija, vođe pokreta "Samoopredeljenje", tako da će on učestvovati u izbornoj trci 11. juna

Objavljeno:

Jedan od vođa radikalnog albanskog pokreta "Samoopredjeljenje", Aljbin Kurti, ostaje kandidat za premijera samoproglašenog Kosova na parlamentarnim izborima, budući da je Osnovni sud u Prištini danas privremeno suspendovao nalog za njegovo hapšenje.

Izvršenje naloga za hapšenje Aljbina Kurtija privremeno je suspendovano jer je predsedavajući sudija u tom predmetu ocenio da je opravdan zahtev za obustavu izvršenja, saopšteno je iz Osnovnog suda u Prištini.

Za Kurtijem je raspisana poternica zbog bacanja suzavca na pripadnike Kosovske policijske službe i molotovljevih koktela na zgrade parlamenta i vlade prošle godine.

OPOZICIJA NA NOGAMA: Gašić na čelo BIA? Presedan, apsurd, poigravanje!

On je ranije izjavio da se nikada neće dobrovoljno predati policiji, niti će se odazvati pozivu suda, a zahtev za privremenu suspenziju naloga za hapšenje podneo je nakon kandidovanja za premijera samoproglašenog Kosova na parlamentarnim izborima, koji će biti održani 11. juna.

BELI SE RASPADA! Čovek koji ga je stvorio izašao iz pokreta Samo jako!

Pratećim podzakonskim aktima o izborima na Kosovu predviđeno je da se na listi kandidata ne mogu naći lica protiv kojih se vodi krivični postupak, kao ni lica koja su optužena za krivično delo i ovakva odluka suda potvrđuje da se u slučaju Albanaca, za razliku od Srba, zakonske odredbe dijametralno suprotno tumače i primenjuju.

Tadić: Gašić na čelu BIA je SKANDAL!

Zahvaljujući takvoj podzakonskoj odredbi, zbog optužbe da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva, predsednik Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda", Oliver Ivanović, nije mogao biti kandidat za poslanika, niti nosilac liste za poslanike.

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.